måndag 6 augusti 2018


Anden i Ändetiden 1,
Det är med hjälp av Den Helige Ande, Gud ska frälsa i Ändetiden


Den Helige Ande spelar en stor roll i Guds frälsning av Människan. Och vi kan se hur det är den som på slutet ska göra jobbet. Vi kan läsa ur Upp 19:

Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].
Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.



Här har vi det avsnitt där Gud räddar mänskligheten, Där Gud slutligen besegrar Vilddjuret och Den falske Profeten och Djävulen.

Och det som är intressant här är att det är fåglarna som ska göra jobbet. Det är de som ska komma och äta upp Kungar, Officerare, Mäktiga, etc , vi ser uppräkningen i vers 18.

Fåglar är i bibeln en symbol för Ande, och för den Helige Ande. Här ser vi alltså att alla de mäktiga, Ja alla skall ätas upp av Den Helige Ande, Ska intas av den Helige Ande. Det är på så vis Jesus ska segra.

Och det här är ju något vi ser idag. Vi ser hur den Helige Ande går fram mäktigt idag och hur närmare ½ miljard människor idag tillhör Pingströrelsen.

Jesu seger är på gång och vi är idag i änden.

Och vi kan också se att det är när Jesus har segrat, När Vilddjuret är avskaffat, När den falske profeten är avskaffad. Det är då Djävulen fängslas. Det är då det kan ske, och segern är framme.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar