fredag 24 augusti 2018


Anden i Ändetiden 19,
Den Falske Profeten



Den tredje onda anden är den Falske Profeten. Falska profeter har det alltid funnits. Profeter som sagt saker som inte hänt. Och Lärare som lärt saker som inte varit sanning.

Men i ändens tid ska det alltså vara en speciell Falsk Profet, och det vi ser tydligast idag det är ju Islam. Profetens lära.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.


Den Falske Profeten är alltså en speciell falsk lära. Inte vilken lära som helts utan den som ska dominera ändens tid och ska vara en ond lära.

Den lära som är väldigt stark idag och som går fram över världen. Det är Islam. Islam är ju dessutom Profetens lära, och läran bygger på vad som sades för 1400 år sedan, och det konstiga är att det anses som absoluta sanningar som måsta följas.

I Islam förnekas Jesu Gudom, och man förnekar att Jesus dog och uppstod, och att Jesus kan frälsa, vilket också kvalificerar Islam för begreppet Den Falske Profeten. Islam är en tro som vill kraftigt förminska Jesus, ja tar ifrån honom det som vi som Kristna bygger vår tro på.

Är alltså Islam den Falske Profeten här i Upp 16:13. Ja det låter troligt och vi kommer att får se det längre fram. Vi kan nämligen läsa om Den Falske Profeten också i Upp 19: 20,

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Och där står att Den Falske Profeten ska gripas och kastas i sjön som brinner med Svavel. Med andra ord, det ska gå samma väg med Islam som det gick med Nazismen, en lära som är totalt borta idag. Och de få rester som är kvar är kraftigt hatade av alla. Händer det här nu i närtid med Islam är det alltså Islam Den Falske Profeten som vi läser om här.

Det här ska hända snart och vi i den här tiden idag.

Och när vi ser Islams framfart dag ser vi alltså också här att vi är framme i Ändens tid när vreden går fram över världen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar