onsdag 29 augusti 2018


Anden i Ändetiden 24,
Anden föll i hela Kristi Kyrka


När vi fortsätter med Upp 14:2 - 5 ser vi nästa sak i Guds välsignelse av sitt folk. Där kommer den Andeutgjutelse som vi såg 1967 och framåt, när Anden fyllde hela Kristi Kyrka, alla samfund.

Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.
Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].
Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.


Här i vers 2 framåt kan vi läsa mera av all den välsignelse som Gud ska göra med sin helige Ande över de Kristna församlingarna. Hur Guds verk arbetar i den sista tiden. Och här ser vi hur Anden faller.

Det är det som hände 1967 när Anden föll i Hela Kristi kyrka. Då fick de Kristna en ny sång en som man inte kan lära sig. För den kommer från Anden. Det är endast Guds Helige Ande som ger den sången.

Och för att få den måste man ha Guds fulla budskap både det som gäller Israels folk och det som Apostlarna förmedlade av Jesu budskap. Det är därför som de 144 000 står nämnt här också.

Vi är som Kristna inympade i det sanna olivträdet. Vi får vår näring från de som var Israel och deras budskap och från Jesus.

Och det här är alltså ett av Guds motgrepp i denna ändens tid mot det ondskan gör i världen. Motgreppet är Andeutgjutelse, och det är det vi ser på många ställen idag också ut över världen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar