torsdag 30 augusti 2018


Anden i Ändetiden 25,
Här förbereds bröllopet

Vi går vidare i Upp 14:1 – 5, de versar som beskriver vad Gud gör när Ondskan går till angrepp, här i ände tiden.

Och i vers 5 kan vi läsa om kvinnor. Kvinnor är ju en symbol för församlingar. Och vi ser att det är rena församlingar. Det är Kristi Brud det talas om. Det är alltså där Gud satsar, på Församlingarna.

Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.


Församlingen gör sig i ordning. Det ser vi här. Det talas om kvinnor och det är ju församlingar. Kvinnan är i Bibeln en symbol på Kristi Brud, Församlingen.

Och vi ser att kvinnan här Jungfru. Hon har inga andra Gudar, det är bara Jesus och hon väntar på Bröllopet. Föreningen med Jesus fullt ut. Det Gud har lovat.

Och vi ska ta och läsa också ett annat ord som talar om att bröllopet är nära och där finner vi många paralleller.

Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som ivrar för [fruktar] honom, de små och de stora.
Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.
Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.
Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.
Upp 19:9. Och han säger till mig: Skriv, välsignade är de som är kallade till lammets bröllops middag. Och han säger till mig: Dessa ord är Guds sanna ord.

Här ser vi lammets bröllop i vers 7 och vi ser också att bruden får klä sig i fint linne. Och här ser vi t o m vad det är. Det är renheten i Jesus, den försoning han get oss så att vi kan bli frikända.

Och ytterligare en sak som vi känner igen här från Upp 14:1 – 5 är Åskan. Vi fann den i Upp 14:2.

Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.

När alla de frälsat prisar Gud, när hans evangelium går ut över jorden. Då låter det som en mäktig Åska. Så starkt är det.

 Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar