måndag 27 augusti 2018


Anden i Ändetiden 22,
Vad gör Gud när Ondskan angriper



Vi läste här i Upp 19:19 hur Vilddjuret och jordens härskare kommer att för krig mot Gud i änden. Vi har just läst i vredesskålarna om vad ondskan gör.

Men vad gör då Gud under deras anfall.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Ja det kan vi läsa ibland annat Upp 14:1 – 5 låt oss titta på det.


Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.
Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].
Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.

Här är det avsnitt där vi kan läsa vad Gud gör, Vad Jesus gör, genom sin ande och kraft.

Och om vi börjar med versen Upp 14:1 så hittar vi några väldigt intressanta saker. Där finns Berget Sion. Det är ju Tempelberget. Och där finns de som har Faderns namn på sina pannor. Och med dem är lammet, alltså Jesus.

Fadern är ju Gamla testamentets Gud, det Israels folk tror på. Och de som har faderns namn på sina pannor är alltså Israel. Israels folk. Och vi ser att de också anges som de 144 000 och som brukar vara beteckningen på Israels folk i Uppenbarelseboken.

Det här gick i uppfyllelse 1967. Då stod Israel på Tempelplatsen för första gången på nästan 2000 år. Det var Guds verk. Och de hade Jesus med sig fast de inte än förstod det.

Och vi ser att de här texterna om Guds verk är insprängda i det andra budskapet om Ondskan. Gud är alltså verksam samtidigt som Ondskan och Gud välsignar.

Trotts all Ondska klarar Gud av att välsigna Israel och han klarade av att ge dem Tempelplatsen. Ja vi vet att han gav dem allt det område som han lovat. Hela landet mellan Jordan och havet inklusive Jerusalem och Gamla stan.

Och tänk åter igen ser vi att vi är här mitt i den ändens tid som Gud har beskrivit här i sin profetia.

Det finns mera i de här versarna och det ska vi titta på i nästa avsnitt.

 Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar