söndag 19 augusti 2018


Anden i Ändetiden 14,
Jesus släcks ner i dagens samhälle


En annan tolkning av samma avsnitt om solen är, att Solen är Jesus och han släcks ner i dagens samhälle. Jesus förtalas idag, andra religioner lyfts fram, men Jesus är det tyst om.

Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.


Vi har fått en fantastisk värld, och det är tack vare Jesus. Det är tron på honom, hans verk som har gett oss detta fantastiska västerland.

De andra religionerna kan bara dra. De har inte kunnat ge samma sak.

Det är Jesus som ska ha äran. Hans budskap, hans ord, hans frälsning, hans Ande. Men vad gör man idag. Jo man tar totalt bort Jesus. Man lär barnen i skolan att Jesus inte finns. Att han är en av många religioner som förvirrade människor pysslar med.

Efter att vi har haft en exempellös utveckling, och det tack vara vår Kristna tro i Västvärlden, vänder man Jesus ryggen.

Inte underligt att Guds vrede drabbar oss som den gör idag.

Att Solen är Jesus det kan man se på flera ställen i Bibeln. Vi har det i 1 Mos 1:14-19 i den Andliga skapelseberättelsen, vi ser där hur Gud sätter ljusen på himlen, och en av dem är just solen.

1 Mos 1:14 <Trad:> Och Gud sade: Det skall bli lysande kroppar på himlavalvet, till att skilja mellan dagen och mellan natten, och det skall vara till tecken och till högtider och till dagar och till år.

1 Mos 1:16 <Trad:> Och Gud gjorde de två stora ljusen, det större till att härska på dagen och det mindre till att härska på natten, och stjärnorna.

Och det här ägde alltså rum mellan 1000 f kr och år 0 i den Andliga skapelsen, och det var ju som Jesus föddes. De två stora ljusen är Jesus och Församlingen. Och de motsvarar alltså Solen och månen här.

Det här är en mycket intressant bild, för på samma sätt som Solen är ljuset och månen bara reflekterar det, så är Jesus ljuset och församlingen bara en reflex av det.

Vi möter det också i Upp 19:17 i beskrivningen av Jesu återkomst. Där står Ängeln i solen. Det är alltså Jesus som ängeln representerar, han som kommer.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.

När man tänker på det fantastiska som Jesus gjort för oss i världen idag, och ser hur man lämnar Jesus. Hur Jesus är förbjuden i område efter område. Då blir man ledsen, och man känner fasa, fasa för resultatet.

Och det här äger alltså rum samtidigt som Anden och Tron på Jesus breder ut sig i många länder på Jorden, och vi har en väckelse som aldrig förr. Men här i Västvärlden så tystar man alltså Jesus.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar