onsdag 22 augusti 2018


Anden i Ändetiden 17,
Kyrkan blir förförd


Vi fortsätter att studera Vredesskålarna för att se det som ska hända samtidigt som Guds Ande tar över världen, det som vi läser om i Upp 19:17 – 20.

Det vi ser i nästa vers om Vredesskålarna är Ormen. Ormen från paradiset, Djävulen själv, som förförde Eva, och Eva är en bild på Församlingen. Djävulen ska alltså vara igång igen och förföra Församlingen.

Och det är något man kan se idag, det råder en total förvirring i Kristenheten idag, speciellt om vi tittar på Sverige.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.


Det är intressant att Draken är med här. Det kan också översättas Ormen, och det var ju Ormen som förförde Eva i Lustgården. Eva är ju en profetia på Jesu församling, och ormen vad den ondska som förförde inne i församlingen.

Det är många som tror att församlingen är ett skyddat område dit djävulen inte når. Men man kan se genom otaliga exempel i historien hur ondskan själv har härjat runt i församlingen och fördärvat det som var på rätt väg.

Och så kommer det alltså att bli också i ände tiden. När vi som bäst behöver kyrkan och Kristi församling. Då kommer den att förföras, av denna onda Ande, Ormen, Djävulen själv.

Och det är ju det vi ser idag, speciellt i vårt land, där de onda Andarna härjar runt. Man frågar: Står kyrkan upp till försvar, håller fast vid, Bibelns budskap? Nej det är den som faller först. Det är Kyrkan i vårt land som drar ner hela kristenheten in i alla dessa onda Andras våld.

Och det är alltså också ett utslag av den Vrede som ska komma här i slutet, när vredesskålarna häls över välden.

Vi kan också läsa om kyrkans förvirrelse på ett annat ställe och det är i Upp 15:8

Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.

Templet är en symbol på Guds församling och att den ska bli fylld av rök talar just om den Andliga blindheten som vi har idag i våra församlingar. Blindheten leder vill förvirring och det är alltså det vi ser idag. Församlingen har inte blivit det Gud ville och därför kommer katastrofen och förvirringen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar