tisdag 13 november 2018


Anden i Ändetiden 100,
Ormen, Satan, fängslas först, men hamnar i Eldssjön till sist



Den siste av de tre onda Andarna Satan fängslas. Det kan vi läsa om i Upp 20:1 – 3.

Man kan fråga sig varför Satan bara fängslas. Varför han inte meddetsamma kastas i Sjön som brinner med Svavel som de andra utan sätts i fängelse.

Men till sist hamnar också Satan i sjön som brinner med Svavel.

Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.


Här ser vi hur det ska gå till. Satan ska fängslas i 1000 år och sedan släppas fri ett kort tag och åter ställa till elände, och först därefter kastas han i Eldssjön.

Vi kan läsa om det här sista i Upp 20:7 - 10

Upp 20:7. Och när de tusen åren avslutas, kommer Satan att befrias ur sin fångenskap.
Upp 20:8. Och han skall gå ut för att bedra folken, de i jordens 4 hörn, Gog och Magog, och för att samla dem till Krig. Och de är till antal som havets sand.
Upp 20:9. Och han går upp över jordens vidd och omringar de heligas läger och den älskade staden. Men eld faller ner från Gud, från himlen [skyn, på Grekiska: ouranou], och förtär dem.
Upp 20:10. Och Djävulen som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.

Här ser vi alltså hur också Djävulen, Satan, Ormen etc kommer att kastas i sjön som brinner med Svavel. Men det gör han alltså först när han en andra gång försökt utrota Israel.

Det är det vi kan läsa om i Upp 20:9 där det står ”Omringar de heligas läger och den Äskade staden”. Den älskade staden är naturligtvis Jerusalem. Det är det Djävulen vill åt. Men han kommer att misslyckas och få sitt straff. Det ser vi alltså här.

Så till sist ska alla de här tre Onda Andarna som vi läst om redan i Upp 16:13 – 14 alltså hamna i Sjön som brinner med Svavel och vi är av med dem för alltid.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Det är ett stöd att ha läst det här, och sett att det är så här det kommer att gå. Den ondska vi ser idag, och deras försök att utrota Israel kommer att misslyckas.

Jesus kommer alltså till sist att segra och alla dessa onda Andar kommer att sluta i Eldssjön.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar