onsdag 28 november 2018


Anden i Ändetiden 115,
Summering 11
Guds mål


Guds mål är att frälsa världen. Hela Världen. Och dit ska vi alltså komma en gång. Gud är allsmäktig och han genomför sin plan.

Och Guds Ande är redskapet som Gud använder.


Anden i Ändetiden 76, När havet inte mera finns då regerar Jesus världen

Att havet inte mera ska finnas det ser vi förutom 1 Mos 8:14 också i Upp 21:1. Gud har gett oss en ny jord, en förnyad och fräsch jord. Och havet finns inte mera.

Det här beskriver frälsningen, allt blir nytt. Och en gång ska hela skapelsen komma hit, till denna punkt.

Havet som är en symbolisk beskrivning på alla de Härskare och Hedna nationer som genom tiderna har styrt tillvaron, det har nu upphört. Guds fasta grund är nu total.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.

Här beskrivs hur Guds frälsning kommer ner till Jorden. Ja hur Gud själv kommer ner, jag kanske man t o m kan säga Frälsaren.


Anden i Ändetiden 77, Den fasta grunden var Guds mål från början

Redan från början var Guds mål att skapa en Fast grund för människorna, att stå på, en Andlig klippa. Det kan vi läsa om i Bibelns första kapitel och första vers.

Man kan översätta den första versen på flera sätt och en av översättningarna är alltså:

”Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.” Och den förstfödde, det var Jesus. Och det väldiga namnet var Jesus.

1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.
1 Mos 1:2 <Trad:> Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.
| < Alt: > Och den fasta grunden var kaotisk och tom och död var över dess tomhet. Men Guds ande blåste på dem, vem som helst, rakt på. 

Och vi kommer ihåg från förra avsnittet hur vi i Upp 21 kunde läsa om att havet inte fanns mera. Och hur Land blivit nytt, såsom Gud ville ha det.


Anden i Ändetiden 78, Guds Ande omsluter alla

Och nu är Guds Ande total. Guds Ande omsluter alla. Noa och alla andra går nu bokstavligt ut i den Friska luften och Inandas Guds Ande.

Allt blir fyllt av Guds Ande.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

Och vi kan läsa mera om det här när Ande faller totalt i Joel.


Anden i Ändetiden 79, Missionsbefallningen

Här i berättelsen om Noa som ju är en profetisk berättelse om Jesus och hans Kyrka och hans återkomst. Här hittar vi missionsbefallningen.

Vi läster Överflöda Jorden och Föröka er och bli många på Jorden. De kristna ska alltså gå ut och överflöda Jorden uppfyllda med Jesu Evangelium.

1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

Jesus gav oss ju samma befallning. Vi kan läsa det i Mark 16.


Anden i Ändetiden 80, I Noa profetia finns ingen uppryckelse men väl andeutgjutelse

Det finns många som idag pratar om uppryckandet, att alla troende skulle plötsligt försvinna med Jesus. Men här i berättelsen om Noa ser vi inget sådant. Alla djur är hela tiden i Arken, alltså Kristi Kyrka på Jorden, och går snyggt och ordnat ut på marken. Alltså ut till det som är Israel.

Men i olika omgångar släpper Noa in luft, frisk vind, Ande i Arken. Något som i stället pekar på den Ande utgjutelse som vi haft under 1900 talet och framåt.

Är det alltså Andeutgjutelsen som är Uppryckandet. Ett Andligt uppryckande.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar