torsdag 1 november 2018


Anden i Ändetiden 88,
Ormen förför Kyrkan idag


Man blir förvånad när man ser hur de olika kyrkorna och olika samfunden idag viker ner sig.

Vi är i ändens tid och de flesta Kristna verkar inte ens veta om det. Och när krafttag ska tas mot de nedbrytande krafterna i dagens samhälle, så springer i stället Kyrkan först in i det destruktiva.

Är Antikrist verksam i våra kyrkor i form av Ormen idag, den som går runt och förför de troende, som han förförde Eva en gång.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}


Men när man vet att man är på ändens tid och när man läser här om de tre onda Andarna som ska behärska tillvaron under Vredens tid då blir man inte förvånad. Man känner i stället igen sig, vi är där idag.

Och som vi skrivit, ormen var den som förförde Eva i lustgården och Eva var en symbol på församlingen och vi ser alltså att Ormens uppgift är just att förföra Kyrkan.

Vi kan se här den Svenska Kyrkan som totalt har lagt sig för världen. I stället för att stå upp för Bibelns budskap så har man snabbt anpassat sig efter det som sägs i samhället, jag man går före in i det galna.

Det här är inte av en slump utan det är drivet av onda Andar, det förstår man när man ser hur väl uttänkt det är. När Kyrkan skulle stå upp och hålla emot, de viker den sig först, före andra.

Så därför ska man alltså inte alls vara förvånad när man ser att Kyrkan går först i de nedbrytande krafternas riktning. Det här ingår i ändetidens händelser och det visar att Gud vet vad han gör och vet vad som ska hända, han har kontroll. För här står det alltså, om än i lite fördold form, detta att Guds församling ska låta sig förföras.

Och det är intressant att titta på den Ekumenik som förekommer idag där man ber med både Muslimer och med Buddister etc. Då förnekar man Jesu Gudom, Man gör Jesus till en i mängden, han är inte längre unik och vår frälsare.

Och det här visar alltså att stora delar av Kyrkan har blivit en Antikrist som förnekar det som är Grunden i vår frälsning: Jesus som den enda frälsaren.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar