torsdag 8 november 2018


Anden i Ändetiden 95,
Upp 16 och Upp 19 hänger ihop


Det är intressant att se att i Upp 16:13 hittar vi Ormen, Vilddjuret och den Falske Profeten. Och vi hittar samma sak i Upp 19:20 – 20:1.

De här två ställena hänger ihop och beskriver händelserna som kommer efter varandra.

Här har vi ordet ur Upp 16.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Och här kan vi se fortsättningen ur Upp 19.


Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.

Vi ser att det är samma Onda Andar i Upp 16:13 – 14 och i Upp 19:20.

I Upp 16:13 - 16 ser vi den situation vi har idag. Där ondskan i form av dessa tre Onda Andar lägger till synes hela världen under sig i sin strävan att förgöra Israel.

Och i Upp 19:20 och framåt ser vi hur Jesus segrar. Hans seger är total och både Ormen Vilddjuret och den Falske Profeten får sitt straff. Och det är inte många som talar om det här men vi ser att de två delarna faktiskt hänger ihop.

I versarna innan Upp 19:20 ser vi vad som föregår segern.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Segern kommer från att fåglarna samlar sig. Och fåglarna är en bild på Den Helige Ande här. Det är Guds Ande som gör jobbet.

Och vi ser hur Vilddjuret försöker stoppa det hela (Upp 19:19) precis som vi ser idag.

Det är alltså intressant att veta när vi ser situationen idag. Att Gud visste det här och att fortsättningen hittar vi alltså i Upp 19:20. Vilddjuret och den Falske profeten, alltså Globalistvänstern och Islam kommer att för alltid försvinna. Och Ormen, Draken Djävulen, Satan kommer att fängslas (Upp 20:2 - 3). Och kommer inte mer att kunna förföra Guds folk på många år (1000 år).

Vi behöver inte gå runt och frukta för här står vad som ska komma och det är Jesus som ska segra.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar