tisdag 27 november 2018


Anden i Ändetiden 114,
Summering 10
Noa går ut ur Arken är en Profetia om Jesu återkomst


Nu kommer vi till de verkligt intressanta delarna av berättelsen om Noa. Det är de delar som handlar om hur Noa går ut ur Arken, delar som profeterar om framtiden, ja om Jesu återkomst.


Anden i Ändetiden 69, Israel ska få hela sitt land på nytt

Ännu andra gång står det i bibeln att landet är torrt. Det är i versen efter förra gången. Och nu är det 56 dagar senare.

Israel ska alltså åter få tillbaka hela sitt land och det år 2023.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.

Tänk att profetian ger oss det här klara beskedet, att 56 år efter den första gången landet var torrt ska det bli det igen. Vi läser på nytt versen där det var torrt första gången.


Anden i Ändetiden 70, Jesus kommer till Judarna

Och nu kommer det verkligt fantastiska i den här berättelsen. Noa går ut ur Arken.

Noa är ju en symbol för Jesus, och när Noa går ut ur Arken då motsvarar det alltså att Jesus kommer till Israel. Israel är ju marken som vi sagt tidigare, det är land, det Gud skapade på den 3:e dagen.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].


Anden i Ändetiden 71, 2023 på ett annat sätt

Det finns ett sätt till att räkna ut 2023 och det är med hjälp av profetian i Daniel.

Förödelsen styggelse på Helig plats det är Klippmoskén som byggdes 688 och med 1335 tillagt blir det 2023.

Dan 12:11.  Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12.  Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.
Dan 12:13.  Men du, går mot slutet och du skall vila och du skall uppstå till din del vid dagarnas [tillvarons, det fastas] slut.

Här har vi Daniels profetia där vi hittar talet 1335 i Dan 12:12.
Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar”. Och vi ser här att det är när Förödelsens styggelse sätts upp, alltså något som Gud hatar, och likaså att det har samband med att offret avskaffades. Och det som står på den plats där Judarna offrade det är Klippmoskén.


Anden i Ändetiden 72, 2023 på ett tredje sätt

Det finns de som säger att de olika Psalmerna i Bibelns bok Psaltaren är profetior för sina år, med Psalm 1 som profetia för 1901.

Med det tänkandet så kommer 2023 alltså att bli Ps 123, därför tar vi och tittar på den och också på Ps 124, alltså för året efter.


Ps 123:1.  En vallfartssång. Jag lyfter mina ögon till dig som bor i himmelen.
Ps 123:2.  Se, som slavarnas ögon är riktade mot deras herre, och som slavinnornas ögon är riktade mot deras föreståndarinna, så är vår bön [hängivenhet, klagan], våra ögon mot [till] vår Gud alltid.
Ps 123:3.  Ge oss nåd Jesus [Jashve], ge oss nåd, för vi har rikligt mättats med förakt [skam].
Ps 123:4.  Vår själ har fyllts övernog [väldigt], av högmodig respektlöshet, de självsäkras hån.


Ps 124:1.  En vallfarts sång, som kom till David. Om inte Jesus [Jashve] hade existerat för oss, säger man, oh, Israel.
Ps 124:2.  Om inte Jesus [Jashve] hade existerat för oss, genom att han fullgjorde vårt mänskliga [Adams] offer.
Ps 124:3.  Då hade vårt liv varit i våra synder, i gravar. Nu, här, är hans son.
Ps 124:4.  Då hade vattnet översvämmat oss, arvedelen hade passerat bort, vår själs offer [dess ström hade gått fram över våra själar].
Ps 124:5.  Då hade de kokande [svallande] vattnen gått över våra själar.
Ps 124:6.  Prisa Jesus [Jashve], han tog bort det vi lades till last [orsakade], han har rivit sönder deras anklagelser.
Ps 124:7.  Vår själ är som en fågel, som räddas från snärjarnas snara. Snarorna krossade han och vi räddades.
Ps 124:8.  Vår hjälp är i Jesu [Jashves] namn, som har gjort himmel [är ett väldigt namn] och jord [en fast grund].


Anden i Ändetiden 73, 2023 på ett fjärde sätt

Det finns också ett fjärde sätt att se 2023 som ett intressant år och det är när vi tittar på Jesu framträdande första gången.

Jesus föddes enligt det man tror idag någon gång mellan år 7 f.Kr. och år 4 f.Kr.

Vi kan också läsa i Lukas att Jesus var vid pass 30 år när han trädde fram.

Summerar vi 7 + 23 =30, och även om vi tar hänsyn till att år 0 inte finns i vår kalender, så får vi 29, alltså också nästan 30 som Lukas skriver.

Det är alltså så att år 2023 är 2000 år efter det Jesus trädde fram och började sin verksamhet första gången.


Anden i Ändetiden 74, Jesus kommer med de 7 församlingarna

Det var 7 personer som gick ut ur Arken förutom Noa. Det representerar de 7 församlingarna som vi hittar i Upp 2 och 3.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.

Det är intressant att notera att i arken, symbolen på Kristi församling, finns alltså alla 7 församlingarna och alla 7 ska komma ut med Noa.


Anden i Ändetiden 75, Alla folk ska bli frälsta och komma med Jesus

Alla folk är med Jesus, det är det som är betydelsen av att alla djur gick ut ur arken tillsammans med Noa.

1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

Alla folk tillhör nu marken, den frälsta delen, vi är som Kristna alla inympade i det äkta olivträdet och därför får vi följa med ut på marken, vi Alla hedningar, nu när havet inte mera finns.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar