torsdag 22 november 2018


Anden i Ändetiden 109,
Summering 5
Harmagedon är Gaza och är igång idag


Harmagedon är fullt igång idag. Och det är knutet till Gaza remsan. Det ser man när man läser Hes 39:11 i kombination med Upp 16:16.

Och vi kan konstatera att vi är där, den andra halvan av Hes 39 idag, och där kan man se att Israel ska få det Gud har lovat, och att det vi ser idag är något som de måste gå igenom enligt profetian.


Anden i Ändetiden 28, Harmagedon, Hamongog, Angreppen på Israel

Om vi tittar vidare nu i Upp 16:16 så kan vi se en annan sak i det som händer idag runt omkring oss och det är angreppen på Israel.

Vi hittar det här i Upp 16:16 där Harmagedon är målet för dessa onda andar som vi läste om.

Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Många som läser det här anser att Harmagedon är en plats vi Megiddo slätten i norra Israel. Men där finns inget berg och ”Har-” betyder just berg. Harmagedon blir alltså översatt Megiddos berg.

Men ser man istället till Hamongog, så har vi en naturlig koppling. Det ena är på Hebreiska (Gamla Testamentet är skrivet på Hebreiska) och det finns i Hes 39:11 och är alltså Hamongog, och det andra finns alltså här i Upp 16:16 och är på Grekiska


Anden i Ändetiden 29, 7 konflikter återstår efter Gazaremsan 2005

Vi läste i förra avsnittet att Gog fick området öster om havet, alltså Gaza till grav.

Och nu ser vi här att Israel fortsätter att begrava och de gör det 7 gånger.

Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.

Vi kan alltså se att det inte är slut i och med att Gazaremsan har blivit självstyrande. Det ägde rum 2005. Nej konflikterna kommer att fortsätta. Det är det, det här betyder att de ska begrava dem på nytt 7 gånger. De ska besegra dem 7 gånger till.


Anden i Ändetiden 30, Är Jeriko Profetiskt

I förra avsnittet läste vi att de skulle begrava Gog 7 nya gånger, Alltså sju nya konflikter för Israel med araberna, efter det Gazaremsan fick självstyre.

Och i Hes 39:9 kan vi läsa att de ska gå ut och bränna resterna från Gog i 7 omgångar, alltså 7 konflikter dessförinnan.

Det här påminner om när Israel intog Jeriko.

Hes 39:9 Och innevånarna i Israels städer går ut och bränner och lägger i elden, sköldar och krokar, bågar och pilar och handpåkar och spjut och de bränner dem i eld i 7 omgångar [år].

Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.

När Israel intog Jeriko så gick de ju runt staden i 7 dagar, de första 6 gick de en gång per dag, och den 7:e gick de 7 gånger runt staden och när de sedan blåste i trumpet och höjde härskri föll murarna.


Anden i Ändetiden 31, Israels berömda Säkerhetstjänst och Krigsmakt

Israels Säkerhetstjänst det är något vi stöter på i vers 13. Det är många som vill lära sig av Israels Säkerhetstjänst idag, som är känd för sin förmåga, liksom Israels Krigsmakt som är respekterad i området.

Och här kan vi läsa om det i vers 13.

Hes 39:13 Och hela landets folk begraver och det blir dem till berömmelse, min äras dagar, säger Herren Jesus [Jashve].

Det är viktigt i Israel idag att hela tiden hålla koll på motståndarna. Det är farligt att slappna av och det kan leda till förlust av människoliv.

Men Israels säkerhetstjänst är känd för sin förmåga att ta reda på saker och se till att eliminera Terrorhot.


Anden i Ändetiden 32, Osloavtalet

Vi kan också läsa om Osloavtalet här. Vi läste i vers 11 om Gaza remsan. Men det finns flera områden för de dödas ben. Och det är det som idag är områden för Israels fiender, de som kallar sig Palestinier, och hävdar att hela Israel egentligen är deras.

Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].
Hes 39:15 Och de går över motståndarna i landet och märker ut människo- [Adams] ben [styrka, krafter] och bygger vid dess sida ett tecken intill hans grav, gravarna hör till Hamongog.
Hes 39:16 Och det är också namnet på en stad, Hamona [hennes tumult, hennes hop], och landet renas.

De här områdena fick de i Osloavtalet, och meningen var att det skulle bli fred. Men vi ser att det har blivit tvärs om. Och det beror alltså på att de här grupperna går mot Guds vilja. Och vi ser här att för Gud är de som döda ben.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar