onsdag 14 november 2018


Anden i Ändetiden 101,
1000 års riket

1000 år

När satan är fängslad är 1000 års riket. Det finns inte mycket skrivet om det i bibeln annat än denna vers i Upp 20:4.

Vad man kan se här är att de som halshuggits för att de var Kristna och som inte dyrkat Vilddjuret det är de som nu ska regera ihop med Jesus.

Och 1000 års riket kommer när Jesus har segrat och det är det han kommer att göra mycket snart.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.


Det är intressant idag när vi ser hur vi kristna är förföljda. Det är vi som ska regera.

Och vi ser här också att man kan tolka halshugga som avhuggna. Alltså de som uteslutits ur samhälle för sin tro på Jesus.

Och det vet vi att det är så idag. Äkta Kristna som bekänner sin tro och står för den i alla sammanhang de får inte vara med, idag. Det är inte tillåtet att tala om Jesus i många sammanhang idag. Men i 1000 års riket ska det vara det.

Där ska de som varit uteslutna ur dagens samhälle för sin tro på Jesus regera ihop med Jesus. Det är Jesu regim som råder, och hans folk som sitter på tronen.

Jesu seger har kommit.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar