torsdag 15 november 2018


Anden i Ändetiden 102,
1000 års riket finns redan i 1 Mos 2



Profetian om 1000 års riket finns väldigt tidigt i Bibeln. Förutom i Upp 20:4 som vi skrev om tidigare finns den också i 1 Mos 2:1 – 3.

Bibelns första kapitel är en profetia på guds frälsning av människorna, och den 7:e dagen hittar vi i andra kapitlet, 1 Mos 2:1 – 3. I hela den här profetian är 1 dag 1000 år och den ska sluta med 1000 år av vila. 1000 år under vilken Gud vilar sig, för Människan är framme där Gud vill ha henne. Vi har Guds 1000 års rike.

I Uppenbarelseboken läste vi om 1000 års riket:

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Och här i Första Mosebok hittar vi alltså samma sak:

1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.
| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt].
1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av sitt arbete, som han gjort.
1 Mos 2:3 <Trad:> Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud hyllade den 7:e perioden och han renade den, för på den hade du vänt om från allt arbete, ledd av uppenbarelsen, Guds tänkande.


Hela 1 Mos 1 och 1 Mos 2:1 – 3 visar Guds generalplan för människan. Det är en fantastisk profetia som börjar med att allt är kaos och tomhet och slutar med att Gud skapar människan till sin avbild. Till det han vill ha, Och det gör han genom sitt blod, genom Jesus som göt sitt blod.

Här i 1 Mos 1:2 ser vi hur allt var när Gud började sitt skapande

1 Mos 1:2 <Trad:> Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.

Det var totalt Andligt kaos och tomhet.

Och här i 1 Mos 1:26 ser vi hur Gud som det sista skapar människan till sin likhet eller som man också kan översätta det som vårt blod. Alltså som Jesus som göt sitt blod.

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.

Det är alltså dit, som vi ser här i 1 Mos 1:26, som Gud kommer att ta oss till sist. Och vägen dit har vi här i det 1:a kapitlet i Bibeln och där beskrivs 6 dagar som var och en motsvarar 1000 år.

Och när Gud har skapat människan till sin avbild på den 6:e dagens slut, då kommer den 7:e dagen som alltså är 1000 års riket.

Idag är vi på det absoluta slutet av dag 6 alltså det 6:e år tusendet och vi väntar på att Gud ska göra det här sista. Se till att hela mänskligheten blir som han vill ha den. Alltså bli som Jesus.

Och när det är klart då kommer alltså 1000 årsriket. 1000 år av Frid och Fred där Guds rike rådet.

Det är intressant att se att redan här. Redan det första som Gud lät skriva i Bibeln var just denna Guds Generalplan. Och de som skrev den visste nog knappt om att det var det de gjorde. Men här står det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar