torsdag 29 november 2018


Anden i Ändetiden 116,
Summering 12
Vem är Antikrist


Vi har nu tittat på flera profetior om ändens tid, och i ingen av dem finns någon person Antikrist som ska dyka upp i änden och göra hemska saker.

Men i profetiorna möter vi ofta andra saker som står för ondskan, som ska komma i slutet innan Jesus kommer.


Anden i Ändetiden 81, I Noa Profetia finns ingen Antikrist men väl Hedningar

Det är många som i våra dagar pratar om Antikrist. Antikrist måste först komma etc., säger man.

Men läser vi Noa Profetia igen så ser vi ingen Antikrist. Vi ser bara vatten som försvinner. Och vatten är en symbol på motståndet mot Israel. Och det försvinner alltså successivt.

När Guds Vind, Guds Ande blåser på vattnet då försvinner det.


Anden i Ändetiden 82, I Hesekiel 39 finns ingen person, Antikrist, men väl Gog med dess Israelhat

Inte heller i Hes 39:11 – 29, som också i ordning beskriver ändens tid och Israels seger och Jesu roll, finns någon person som är Antikrist.

Men där finns Gog som kanske är en betäckning på Antikrist och när vi läser om Gog låter det som Islam och deras Israel hat idag.

Vi tittar igenom det här Bibelstället:

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}


Anden i Ändetiden 83, I Upp 19 finns ingen person, Antikrist, men väl en Järnstav

Vi hittar ytterligare ett ställe som handla om änden och Jesu seger i Upp 19:11 – 20:3, och tittar vi där ser vi heller ingen person som skulle kunna vara Antikrist. Han borde funnits där om det som somliga säger är en så viktig del av änden.

Men det vi kan se är hur Jesus ska valla folken med en järnstav. Och vi ser också hur han ska trampa vredens vinpress. Men som sagt ingen person, Antikrist.

Och Järnstav, det var det Tyatira fick och Tyatira är Islam och vi ser alltså Islam igen, liksom i förra avsnittet.


Anden i Ändetiden 84, Finns Antikrist i Jesu ord om änden

Nu har vi i tidigare avsnitt tittat på några av de ställen där man får en summa av hela ändetidens slutskede, och där kan vi inte klart identifiera en person Antikrist, men väl ett motstånd mot Israel, något som skulle kunna vara det Bibeln beskriver som Antikrist.

Och tittar vi i ytterligare ett Bibelställe nämligen Jesu eget tal så hittar vi heller ingen person som ska träda fram i ändetidsskedet och som klart är Antikrist.


Anden i Ändetiden 85, Paulus ord om Antikrist

Nu har vi alltså tittat på några olika ställen i Bibeln som går igenom ändens tid och sett om de inte innehåller något om Antikrist. Och i tre av dem mötte vi en motståndare till Israel som vi idag kan identifiera som Islam. Men någon individ såg vi inte utom möjligen i det sista avsnittet, men även där var det förmodligen Islam det talades om.

Då kan det vara lämpligt att läsa det ställe i Paulus brev 2 Tes 2:1 – 12 där han skriver om just Antikrist och jag har det här i en ny egen översättning.

Det vi ser när vi läser är åter Islam. Det är nämligen så att det står att Antikrist skall sätta sig i Templet och det som idag står på Tempelplatsen det är Klippmoské, Allahs helgedom har intagit Israels Guds plats, den plats där Templet stod.


Anden i Ändetiden 86, Johannes ord om Antikrist

Johannes har också skrivit om Antikrist i sina brev och vi tittar också på några versar ur hans brev.

Här ser vi ytterligare vad som kännetecknar Antikrist.

Men också att eftersom redan många Antikrist har kommit är vi redan i den sista tiden.

1 Joh 2:18.  Barn, det är sista timmen [tiden] och såsom ni då har hört [förstår] Antikrist kommer [blir till], och nu har många Antikrist kommit [blivit till], därför vet vi att det är sista timmen [tiden].
1 Joh 2:22.  Vem är det som är lögnaren [förfalskaren] om inte han som förnekar att Jesus är Messias [Kristus]. Den är Antikrist, som förnekar fadern och sonen.

2 Joh 1:7.  Ty många bedragare har kommit till världen. Dessa som inte bekänner att Jesus [Frälsaren] Messias [Den smorde, Kristus] har kommit i köttet [som människa]. Han är bedragare [skojare] och Antikrist.


Karl Håkan







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar