söndag 4 november 2018


Anden i Ändetiden 91,
De tre onda Andarnas mål är att utplåna Israel



Allts sentens hos de här tre onda Andarna, ser vi på slutet, Målet med hela denna aktivitet som de onda Andarna ägnar sig åt är att förinta Israel.

Vi ser att de samlar hela världen till krig och att platsen är Harmagedon.

Harmagedon är samma ord som Hamongoghebreiska och det ligger i det som idag är Gazaremsan. Och där styr Hamas, de som har som mål att till varje pris Utplåna Israel.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}


Det är inte förvånande att den här delen av profetian slutar här, slutar med att målet för allt ihop är att utplåna Israel. Det har alltid ondskan velat. Israel har alltid varit dess mål. Och Judarna har alltid varit förföljda i olika perioder.

Och nu är man som bekant igång igen, och med jämna mellanrum försöker man från Hamas sida ta sig in i Israel för att ställa till elände för Judarna.

Vi ser idag hur snart alla stater i FN går Arabernas väg och går mot Israel.

När man röstade om tempelplatsen för något år sedan beslöt man med överväldigande majoritet att den tillhörde Islam. Och Islam förnekar att det någonsin har stått något Tempel där. Men Tempelplatsen har varit Judarnas heligaste plats allt sedan Kung Davids tid och där har deras tempel stått. Men i vår tid har världens länder alltså tagit ifrån dem kärnan i deras tro.

Och djävulens mål är fortfarande att fördriva Judarna från Israel och åter sprida ut dem över världen för att slutligen utplåna dem. Inom de områden där Fata och Hamas styr där ska det vara ”Jude frei”. Inte en Jude får bo där. Det är Hitlers Anda som styr dessa grupper. Så intensivt är Jude hatat inom de här grupperna som ska utplåna Israel.

Och det här kan så jämföras med hur Israel är. Där bor idag mer än 1 miljon Araber, inom det som är Israels gränser. Hos Judarna och Israel finns alltså inget hat på motsvarande sätt.

Så hela det här Israel hatat är oförklarligt om man inte ser det i Andligt perspektiv. Tillvaron är en Ande kamp idag. Och vi som kristna vet att Jesus kommer att segra.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar