söndag 27 oktober 2019


Frälsningen i Jesus 10,
Våra böner blir fyllda av Jesu kraft


I det här sammanhanget hittar vi också de Heligas böner som beskrivs som rökelse. Rökelse inför Gud.

Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.


Vi möter också de Heligas böner i samband med att de 7 änglarna gör sig i ordning. De Heligas Böner hänger alltså ihop med Guds 7 Församlingar.

Upp 8:2. Och jag ser de 7 änglarna [budbärarna] som stod inför Gud och de får 7 trumpeter [basuner].
Upp 8:3. Och en annan ängel [budbärare] kommer och ställer sig vid offeraltaret, och han har ett gyllene rökelsekar, och han får mycket rökelse, för att han skall föra det till alla de heligas böner, på det gyllene offeraltaret, inför tronen.
Upp 8:4. Och röken från rökelsen, de heligas böner, stiger upp från ängelns [sändebudets] hand, inför Gud.
Upp 8:5. Och ängeln [budbäraren] tog rökelsekaret och han fyller det från offeraltarets eld och han kastar det till jorden och det kommer ljud [röster] och åskor och blixtar och jordskalv [olika ordning i olika grundtexter, t ex: åskor och blixtar och ljud och jordskalv].
Upp 8:6. Och de 7 änglarna [budbärarna] som har de 7 trumpeterna [basunerna] gör sig redo för att trumpeta [blåsa i basun].

Här ser vi i Upp 8:5 att ängeln kastar offeraltarets eld till Jorden. Ut av de heligas Böner kommer kraft. Det blir både Blixtar och Dunder och Jordskalv. De Heligas böner är viktiga för de är en del av Guds frälsningsverk.

Blixtar är ljuset i Evangeliet, och Dundret är de Ord med vilket Evangeliet sprids, och slutligen, Jordskalv det är den Totala förändring som Evangeliet leder till hos de som får del av det.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar