lördag 19 oktober 2019


Frälsningen i Jesus 2,
Jesus är Lejonet av Juda


Jesus är den som kan öppna bokrullen, den som kan rädda världen. Och han är kraftfull som ett Lejon. Han är Lejonet av Juda.

Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.


Vi läste om Lejon som ett av de 4 väsendena i Upp 4. Och som vi sa var det Jesus, en i Treenigheten, som var 3 av de 4 väsendena.

I Upp 4:7 ser vi att Jesus är det första av de 4 väsendena som räknas upp.

Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.

Jesus är också lammet som offrar sig, och han är Herden för oss. Men förutom Lamm och Herde, så kan också Jesus bita ifrån, Visa styrka, och det är det han ska göra nu i vår tid, När han kommer och dömer världen, sätter alla på plats. Och det är den egenskapen vi ser här när Jesus presenteras som Lejon

Även i Upp 19 kan vi läsa om den starke Jesus som ska rädda världen.

Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.

Och att det är hela världen som Jesus ska rädda, som han ska frälsa, det ser vi i Joh 3:16 – 17

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar