fredag 4 oktober 2019


Guds Himmel 14,
Det fjärde Väsendet är Den Helige Ande



Här möter vi det fjärde väsendet, som är den tredje i Treenigheten, Den Helige Ande. Anden brukar på många ställen i Bibeln liknas vi en fågel, och här ser vi det som en flygande örn. Den främste av fåglar alltså Guds Helige Ande.

Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.


Vi mins att när Jesus döptes då sänkte sig anden över honom i skepnad av en duva.

I den Andliga skapelseberättelsen i första Moseboks första kapitel,
möter vi Anden i form av fåglar på den 5:e dagen

1 Mos 1:20 <Trad:> Och Gud sade: Vattnet skall överflöda av levande varelser och fåglar skall flyga över marken uppburna av [på] himmelens himlavalvs yta.

Här ser vi den 5:e dagen alltså åt 0 till år 1000 e kr och det var då Den Helige Ande föll på Pingstdagen i Jerusalem, och det är det vi ser här.

Och vi finner Anden i form av fåglar också i Upp 19:17 - 18

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Här är det också Den helige Ande som ska komma och ingripa här i slutet. Det är genom den Helige Ande som Gud ska besegra de onda Andarna, och alla Ondska, och ta herraväldet på Jorden.

Så den hör fjärde väsendet som är en Örn är alltså den Helige Ande, den tredje i Treenigheten.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar