lördag 5 oktober 2019


Guds Himmel 15,
Väsendena är som Andar


Att väsendena har vingar gör att de liknar Fåglar, Fåglar är i Bibeln en symbol på Andar. Och väsendena har inte bara som vanliga fåglar 2 vingar, nej de har 6 vingar. De alltså verkligen som Andar.

Upp 4:8. Och vart och ett av de 4 väsendena har upptill 6 vingar, de är fulla med ögon runt omkring och invändigt, och de har ingen vila på dagen eller natten, och de säger helig [ren], helig, helig är Jesus [Herren] Gud den allsmäktige som var och som är och som kommer.


Och vi vet att Gud är Ande, Och här ser vi alltså att Väsendena är Andar, och det är ju inte konstigt för Väsendena är tillsammans Gud. Gud är ju treenig. Och som vi såg får vi också vara med, av nåd, som Jesus Brud.
Och att den uppståndne Jesus har en kropp som kan gå genom stängda dörrar, det vet vi i hur han visade sig för sina lärjungar, då gick han genom stängda dörrar och försvann lika plötsligt från dem.

Luk 24:36. Men då under det de talar står Jesus mitt bland dem och säger till dem: Frid [fred, välgång] med er.

Jesus kan ju också vara på flera ställen samtidigt, En Ande har en fantastisk förmåga som vi vanliga människor inte har. Men en gång ska vi också få samma kropp som Jesus har, det kan vi läsa om i Paulus brev.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar