söndag 13 oktober 2019


Guds Himmel 23,
Gud är skaparen


Det är Gud som har skapat allt. Men vad han framförallt har skapat det är Frälsningen.

Många fixerar sig på Guds fysiska skapelse och den är fantastisk. Men ännu mer fantastisk är faktiskt den Andliga skapelsen. Frälsningen genom Jesus.

Upp 4:9. Och när väsendena ger ära och lovprisning och tack till honom som sitter på tronen, han som lever i evigheters evigheter.
Upp 4:10. Då faller de 24 äldste ner inför honom som sitter på tronen, och tillber [dyrkar, älskar] honom som lever i evigheters evigheter, och de kastar sina kronor framför tronen, och säger:
Upp 4:11. Du Jesus [Herren] är värdig, att motta äran och lovprisningen och makten, för du skapar allt och genom din vilja, är och skapas.


Målet för Guds skapelse det är världens frälsning. Utan Jesus finns ingen frälsning. Och det kan vi läsa om i Joh 3:16 – 17

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det här är alltså målet med hela Guds frälsningsplan. Att frälsa världen. Och det är det som är Guds Andliga skapelse, en Frälst värld där alla människor har tagit emot Jesus och har evigt liv.

Och vi kan också citera ur Bibelns första kapitel:

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.

Här ser vi också vilket fantastiskt mål Gud hade för skapelsen, och då också den Andliga skapelsen som ligger i samma berättelse. Här ser vi just det här sista steget när Människan blir frälst, Ja när Jesus, som mannen, och hans församling, som kvinnan, tar över hela jorden. Och vi kan läsa om det i fortsättningen.

1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 

Allt liv på Jorden ska inordnas i Jesu frälsning, det är Församlingens uppgift tillsammans med Jesus att åstadkomma det. Och då är vi framme. Då är världen räddad, då är världen frälst.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar