torsdag 3 oktober 2019


Guds Himmel 13,
Det tredje Väsendet är Den Frälsta Människan


Det tredje väsendet är kanske det som mest förvånar. Det har ett människoansikte. Det är alltså människan den som Jesus frälsat.

Ja så fantastiskt är det, Vi som tagit emot Jesu frälsning vi får vara hos Gud tillsammans med Gud i himlen. Ja, som en del av Gud.

Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.


Många människor tycker att man tar i när man säger att vi av nåd, är tillsammans med Gud, som en del av Gud i himlen. Men det är ju det som är meningen med hela Guds frälsningsplan.

Det är ju så det är, att vi som är ofullkomliga, blir gjorde fullkomliga, av Jesu nåd och får vara tillsammans med Jesus hos Gud.

Tänkt vilken fantastisk Gud vi har.

Och att det här var meningen redan från början det kan vi se om vi läser 1 Mos 1

1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
1 Mos 1:27 Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.

Hela Guds plan med frälsningen, den Andliga skapelsen, var just att skapa en människa som var Guds like, En människa som var som Gud, en del av honom.

Och vi ser att det är man och kvinna, och då vet vi att mannen här är ju Jesus och kvinnan är hans församling, hans Brud.

Så det är alltså så det är, det här att Människan är med Gud i himlen det är hela Guds frälsningsplan, och här i Upp 4:7 ser vi den förverkligad. Här har bröllopet ägt rum, Jesus har tagit sin brud till sig och Guds mål är nått. Och då är det alltså så här. Då är det 4 väsen, varva ett är just vi som är frälsta av nåd genom Jesus.

Och tänk redan idag får vi vara hos Jesus, inneslutna i hans nåd, som vi kan läsa om på andra ställen i Bibeln.

Gud vare lovat för hans outgrundliga plan.

Jesus lever.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar