onsdag 23 oktober 2019


Frälsningen i Jesus 6,
Församlingarna kommer ur Jesu offer


Här i Upp 5:6 ser vi att Jesus och hans församling hör ihop. De 7 församlingarna är de 7 hornen och de 7 ögonen och Guds 7 Andar. De är ett resultat av Jesu offer.

Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.


Och församlingarna är ju Jesu kropp på Jorden. Vi är i Jesus och han är i oss.

Och att det är så här det ser vi också i Den Andliga skapelseberättelsen.

Gud gjorde på den 4;e dagen, de två Stora ljusen, som var Jesus (det större) och Församlingen (det mindre)

1 Mos 1:15 Och det skall bli lysande kroppar på himlavalvet till att verkligen ge ljus på marken, och det blev så.
1 Mos 1:16 Och Gud gjorde de två stora ljusen, det större till att härska på dagen och det mindre till att härska på natten, och stjärnorna.

Gud gör båda ljusen samtidigt precis som vi ser här i Upp 5:6 där vi har Jesus offer men också församlingen, de 7 andarna etc. De hör ihop Jesus och hans församling. Församlingen var ett resultat av Jesu offer.

1 Mos 1:17 Och Gud satte dem på himlens himlavalv för att lysa på marken.

Och vi kan också se här att andligt sett så är vi som Jesu församling redan i himlen. Det är där vi får vårt andliga ljus. Det var där Gud satte också det mindre Ljuset, Församlingen.

Det här känner vi igen från Paulus:

Kol 3:1.  Alltså om ni är [ni är] de som har uppstått [uppstår, uppväcks] tillsammans med Messias [Kristus, Den Smorde], bemöda er då om [fråga efter, sträva efter] det där ovan, för Messias [Kristus, Den Smorde] han är på [placerad vid] Guds högar sida.
Kol 3:2.  Tänk på [förstå, tro] det där ovan inte det på jorden [på marken].
Kol 3:3.  För ni är de som dött [var de som dött] så att ert liv må vara gömt tillsammans med Messias [Kristus, Den Smorde] hos [i, med] Gud.
Kol 3:4.  Och när Messias blir synlig [manifesteras, görs känd], han vårt liv, så ska också ni tillsammans med honom synliggöras [manifesteras, göras kända] i ära [heder, strålglans].

Här beskriver just Paulus hur vi är tillsammans med Jesus hos Gud på Guds högra sida.

Och i Efesiebrevet hittar vi samma sak:

Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.
Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.

Så här är det alltså. Resultatet av Jesu offer är Församlingen, Vi som är frälsta av Nåd, och vår uppgift är att sprida Evangelium vidare till de som lever i mörkret.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar