lördag 26 oktober 2019


Frälsningen i Jesus 9,
Den Helige Ande sjunger i våra hjärtan



Det finns en sång i våra hjärtan som kommer från Gud. En Hyllning till Jesus som har gjort allt för oss.

Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.


Det här är en sång som man inte kan lära sig men som kommer av att Gud är i oss, att Guds helige Ande är i oss, att vi mött Jesus och hans frälsning.

Vi kan läsa om det här också i Upp 14

Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].
Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.

Här ser vi Guds frälsning i full kraft. Det är en sång i hjärtat av jubel, en Hallelujasång, en sång man inte kan lära sig men som kommer av att man följer Jesus och är friköpt av honom.

För egen del märker jag det här när jag lyssnar på dagens lovsånger. De är ofta tomma. Det är ord sångarna har lärt sig men man har det inte i hjärtat.

När man däremot lyssnar på de gamla läsarsångerna sjungna med fart och inlevelse. Det blir en riktig Hallelujasång. Då märker man att de är skrivna av människor som hade Jesus i hjärtat, som upplevt det som det talades om i de här bibelställena.

Det är därför det är viktigt att vi har Jesus i oss och för hans ord vidare och inte hittar på någon egen lovsång som inte är äkta.

Det är jubel i den äkta sången och en otrolig glädje för segern är total och Jesu frälsning gör oss felfria, totalt, inför Gud.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar