torsdag 24 oktober 2019


Frälsningen i Jesus 7,
Hela Himlen hyllar Jesu offer


Vi ser här hur de 4 väsenden hyllar Jesus. Och det är så det är. Alla väsen går tillsammans. De är i varandra och med varandra och Jesu offer är centrum, något alla hyllar.

Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.


Det kan ju vara lite förvånande att se att alla 4 delarna i Guddomen ställer upp på denna hyllning eftersom det ju var en av delarna som gjorde den nämligen Jesus. Men det är så att allt hör ihop så väl att Jesu offer år något som alla hyllar.

Vi kan läsa om hur alla delarna hör ihop i Joh 14

Joh 14:9. Jesus säger till honom: Så lång tid är jag med er och du känner mig inte Filippus. Den som sett mig han har sett Fadern och du säger: Förklara för [visa] oss Fadern.

Joh 14:11. Tro [lita] på mig eftersom jag är i min Fader och Fadern är i mig, och om inte tro mig på grund av gärningarna.

Joh 14:20. På den dagen skall ni veta [förstå], att jag är i min Fader och ni är i mig och jag i er.

Joh 14:26. Och talesmannen [tröstaren, advokaten], den Helige Ande, den Fadern skall sända i mitt namn. Han skall lära er allt och han skall påminna er allt som jag säger till er.

Här ser vi hur hela Guddomen hör ihop. Gud är en inklusive vi frälsta människor som får vara med av nåd.

Och genom Jesu offer, genom Lammets offer så har segern vunnits för hela Guddomen. Jesus har segrat totalt, också alltså för oss Frälsta av Nåd.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar