söndag 20 oktober 2019


Frälsningen i Jesus 3,
Jesus segrar



Jesus är den som segrar, det kan vi se i Upp 5:5. När man ser tiden idag undrar man om Jesus verkligen kommer att segra. Men så är det alltså. Mot Jesus har ondskan ingen Chans.

Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.


Och vilken seger, jo åter igen att frälsa världen, Han har segrat över värdens ondska och hans seger är given.

Och vi ser att han inte bara har vunnit seger utan att han segrar och kan utföra allt det som behövs för att frälsa världen. Hela Guds Profetia är garanterad i Jesus

Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Och då kan vi läsa den slutliga segern igen den som vi hittar i Upp 19:20

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Här ser vi slutförandet av Jesu seger när han besegrar alla ondska. Den kommer att kastas i Eldssjön som brinner med Svavel. Jesus segrar och han ska segra hela vägen ut.

Och Satan fängslas, det ser vi i nästa vers.

Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.

Sedan vet den trogne Bibelläsaren att Satan kommer att komma fri men kommer att fångas på nytt och då kommer också Satan att hamna i Sjön som brinner med svavel och så är Jesu seger fullkomlig.

Upp 20:10. Och Djävulen [Satan, Den Falske Anklagaren] som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.

Jesus är segraren som segrar och gör det tills hela världen är befriad och räddad.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar