söndag 6 oktober 2019


Guds Himmel 16,
Gud ser allt



Gud ser allt. Ja han är allvetande. Och Gud minns vad han ser. Det är därför vi här möter Väsendena fulla av ögon. Det är just för att illustrera att de ser allt.

Upp 4:8. Och vart och ett av de 4 väsendena har upptill 6 vingar, de är fulla med ögon runt omkring och invändigt, och de har ingen vila på dagen eller natten, och de säger helig [ren], helig, helig är Jesus [Herren] Gud den allsmäktige som var och som är och som kommer.

Som vi skrev tidigare så har vi en treenig Gud och de egenskaper som Väsendena har det är de egenskaper som Gud har. Och när vi då ser väsendena här fulla av ögon, de ser allt, så känner vi igen Gud som alltså också ser och vet allt.

Och för att ytterligare illustrera Guds allvetande förmåga kan vi läsa om hur Gud ska döma och då tar man fram böcker där allt står. Det är i själva verket Guds allvetande förmåga, att se och veta och minnas allt som händer.

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Här ser vi just hur allt man gjort finns upptecknat. Gud ser allt och minns allt, och en dag ska vi redogöra för det inför Gud.

Men det fantastiska är också att de som tagit emot Jesus. Livet i Jesus, de blir frikända, Jesus har sonat allas synder som tar emot honom.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar