tisdag 29 oktober 2019


Frälsningen i Jesus 12,
Det är de frälstas uppgift att regera Jorden


Här i Upp 5:10 ser vi att det är vår uppgift som frälsta att regera Jorden. Det är Jesus som gör att vi kan det, det är han som köpt oss åt Gud med sitt blod.

Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.


Det här möter vi redan i 1 Mos 1 där Jesus befaller oss att regera över alla andra varelser.

1 Mos 1:28 Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 

Och vi kan också läsa om det här i 1000 årsriket.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Det är de som fört ut Jesu vittnesbörd och Guds ord som kommer att regera i 1000 årsriket tillsammans med Jesus.

Det är alltså det här som Jesus har gett oss genom frälsningen. Och en dag ska det alltså bli så att det är de som har tagit emot Jesus som kommer att regera välden.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar