fredag 25 oktober 2019


Frälsningen i Jesus 8,
Speciellt de 24 äldste hyllar Jesus


Vi som är frälsta av nåd får hylla Jesus speciellt. Det är det vi ser här i Upp 5:8. De 24 äldste är våra representanter och de nämns speciellt i sin hyllning.

Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.


Det är ju för vår skulle som Jesus dog, Som Lammet offrade sig. Och därför är det rätt att vi hyllar Speciellt. Och det här kan vi också finna i Upp 4, vi läste om det när vi gick igenom det där.

Upp 4:9. Och när väsendena ger ära och lovprisning och tack till honom som sitter på tronen, han som lever i evigheters evigheter.
Upp 4:10. Då faller de 24 äldste ner inför honom som sitter på tronen, och tillber [dyrkar, älskar] honom som lever i evigheters evigheter, och de kastar sina kronor framför tronen, och säger:
Upp 4:11. Du Jesus [Herren] är värdig, att motta äran och lovprisningen och makten, för du skapar allt och genom din vilja, är och skapas.

Här i Upp 4 ser vi samma sak beskrivas och här ser vi hur de 24 äldste riktigt markerar att det inte är de som är värda seger, att få kronorna utan det är Jesus, han är värdig att mota äran och lovprisningen och makten.

För det är genom Jesus som frälsning har blivit till, och det är genom Guds vilja som verket går vidare.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar