torsdag 14 november 2019


Sigillen 12,
Den fjärde hästen har med den Helige Ande att göra


När vi läser om den fjärde hästen, den som är Grön, då ser vi att det är det 4 väsendet som presenterar den. Det 4:e väsendet är den Helige Ande, det kunde vi konstatera när vi läste Upp 4

Upp 6:7. Och när han öppnar det 4:e sigillet hör jag det fjärde väsendets röst som säger: Kom och se.
Upp 6:8. Och jag ser, och se en grön häst, och han som satt på den, hans namn är döden, och dödsriket följer med honom, och han ger makt åt dem att döda på en fjärdedel av jorden, med svärd och med svält och med död, och med jordens vilddjur.


Låt oss titta på Upp 4.

Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.

En Fågel är i Bibeln en symbol för anden och en Örn här för Guds Helige Ande.

I Upp 6:7 ser vi att den Gröna hästen presenteras av det fjärde väsendet alltså, den Helige Ande och Idag kan vi se att vi är inne i den tid när den Helige Ande har fallit i församlingarna och därmed kan vi alltså konstatera att vi är just i den Gröna hästens tid.

En häst som är Grön, det är ovanligt. Men det som händer när den hästen verkar, alltså idag, det är också något ovanligt.

Hela vårt samhälle idag är vänt upp och ner. Och det som händer idag det är saker som människan aldrig tidigare har skådat.

Karl Håken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar