tisdag 19 november 2019


Sigillen 17,
Guds sista välsignelse upphör


Den 4:e floden är Eufrat. Det kan vi läsa i 1 Mos 2. Eufrat är den sista av Guds välsignelsefloder. Och den kommer att torka ut, det ser vi i Upp 16:12 och vi är där idag.

1 mos 2:14 <Trad:> Och namnet på den 3:e floden är Tigris [Hidekel] och den flyter öster om Assyrien, och den 4:e floden är Eufrat.
| <Alt:> Och namnet på den 3:e strömmen är Hidekel [Församlingens Glädje *] och den flyter framför Välsignelsen [Assyrien], och den 4:e strömmen är Eufrat [Frukten, Vinpressarna, Sprida **].
{* Hidekel [Tigris, församlingens glädje, glädjen förtorkar, Guds törnbuske, församlingens ende, ödmjuk lägga fram sin gåta, den lilla vassa],
** Eurfrat [Frat, bryta fram, frukten, fruktträd, sprida, vinpressarna, hålen]}


Låt oss läsa Upp 16 där vi alltså kan läsa att Eufrat ska torka ut. Där står om den 6:e av Guds 7 vredesskålar.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].

Det är det här vi upplever idag, Idag kommer konungarna från Öster. Vi ser hur hela vår västvärld mer och mer behärskas av det österländska. Och det gäller både religion men också industri och också mer och mer finanser och handel.

Både Buddism och Islam är Österländska religioner och de tar mer och mer över i vårt land, jag i hela västvärlden.

Och vi ser också att Kina har blivit en ekonomisk stormakt som mer och mer hotar övriga världen med sin kommunism.


Vi är alltså här just nu (Upp 16:12) i vredesskålarnas tid i Upp 16.

Karl Håken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar