fredag 29 november 2019


Sigillen 27,
Att vara sann Kristen har alltid inneburit förföljelse


Vi ska nu titta på det 5:e Sigillet och det visar på den förföljelse som vi Kristna alltid har haft. En Sann Kristen möter alltid motstånd. Det är olika former av förföljelse. Ja t o m martyrskap under vissa perioder.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.

Vi känner Jesu eget ord om den breda vägen och den smala vägen. Att vara en sann kristen är en smal väg. Men en välsignad väg. Jesus är med oss och ger oss tröst och kraft.

Men vi ser också här att förföljelsen kommer att pågå hela vägen tills Gudsrike helt har kommit. Vi är här på slutet idag och vi ser hur det är förföljes i många länder.

Den är olika och här i Sverige är den mera subtil. Folk anser att man är färdig för dårhuset, och många tittar snett på en. Och skulle man börja evangelisera för mycket på sin arbetsplats då kan man få det besvärligt idag.

Men här i Sverige har vi i varje fall inte Dödsstraff på att vara Kristen som det kan vara i vissa andra länder. Men man kan som sagt uppleva att man är utanför och på något sätt avklippt från de andra.

Karl Håken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar