fredag 1 november 2019


Frälsningen i Jesus 15,
Jesus är Evig


Att Jesus är Evig det finns det många ord som talar om i Bibeln. För oss människor är det ett svårt begrepp. Det mesta vi har omkring oss har en tid, en start och ett slut. Men Jesus är Evig och i Jesus får vi människor också ett Evigt Liv.

Upp 5:14. Och de 4 väsendena säger Amen, och de 24 äldste faller ner och tillber [dyrkar, älskar] han som lever i evigheternas evigheter.


Vi kan läsa om evigheten i Ps 23. Där står att vår vila är i Jesus hus i Evighet. Vi har alltså också ett Evigt Liv i Jesus.

Ps 23:1 En Psalm, som kom till David. Jesus är min herde, mig fattas ingenting.
Ps 23:2 Han för mig till de gröna betena, och lägger mig ner vid vatten för att vila.
Ps 23:3 Han förnyar min själ, han leder mig på rättfärdighetens väg, för sitt namn skull.
Ps 23:4 Även om jag vandrar i dödsskuggans dalgång, fruktar jag inget ont, för du är med mig, din stav och ditt stöd, de tröstar mig.
Ps 23:5 Du arrangerar en måltid mitt framför mina fienders ansikte, du har smort mitt huvud med olja, min bägare blir ständigt fylld.
Ps 23:6 Förvisso skall, gott och trofasthet, följa mig i alla mitt livs dagar och min vila är i Jesu hus i evighet.

Evigheten mötte vi också i det kapitel vi läste tidigare, det om himlen.

Upp 4:9. Och när väsendena ger ära och lovprisning och tack till honom som sitter på tronen, han som lever i evigheters evigheter.
Upp 4:10. Då faller de 24 äldste ner inför honom som sitter på tronen, och tillber [dyrkar, älskar] honom som lever i evigheters evigheter, och de kastar sina kronor framför tronen, och säger:
Upp 4:11. Du Jesus [Herren] är värdig, att motta äran och lovprisningen och makten, för du skapar allt och genom din vilja, är och skapas.

Jesus är Evig och hans Evangelium är evig.

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.

Och i Guds Jerusalem råder också Evigheten. Det finns igen ände på Guds rike. Och det är vi som tror på Jesus som ska regera det och alltså leva i Evigheters Evigheter.

Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.

Tänk vilken Gud vi har och vilken seger Jesus vann för oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar