onsdag 6 november 2019


Sigillen 4,
Den första floden är Frälsningens ord


Här när vi läser om den första floden som flöt ut från Eden, alltså Församlingen, så ser vi att det är Guds ord.

1 mos 2:11 | <Trad:> Namnet på den första är Pison [spridande] och den omger hela Havilas [cirkulär] land, där är platsen för guld.
| <Alt:> Namnet på den första är Psion [Frälsningens ord *] och den omger hela Guds stads [födandets] fasta grund, som är platsen för guld [klarhet].
{* Pison [sprida, frälsningens ord, pånyttfödelsens ord]}


I Den alternativa översättningen <Alt> ser vi det, den första floden heter Guds ord. Och det den flyter runt är Guds stads fasta grund. Och Psion betyder inte bara Frälsningens ord utan också Pånyttfödelsens ord. Frälsning är att bli pånyttfödd i Jesus.

Och att bli född på nytt kan vi läsa om i Joh 3

Joh 3:3. Jesus svarar och säger till honom: Sant ja helt visst [Amen amen] säger jag dig, om man inte blir född på nytt [ovanifrån], kan man inte se Guds rike.

Och vidare kan vi se om den första floden.

1 mos 2:11 | <Alt2:> Namnet på den första är Sprida ut [Pison] och den gjorde så att man vände om [Havila] på hela jorden, på grund av den upphöjdes klarhet [klarhetens ödeläggelse].

Och i den alternativa översättningen 2 <Alt 2> så ser vi att Jesu ord gör att hela jorden väder om. Bort från det döda tillstånd som vi levt och in i Jesu frälsning.

Och det här är alltså samma som den första hästen, den vita med Jesus som ryttare. Och här ser vi alltså betydelsen av Jesu seger, han som rider på den vita hästen.

Karl Håken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar