tisdag 26 november 2019


Sigillen 24,
Jesus kommer Halleluja


Jesus kommer, det är det som är vårt hopp idag. Och här i avsnittet om de tre onda andarnas tid skriver Jesus det speciellt. ”Se jag kommer som en tjuv”, vi ska vara vakna och vara beredda. Det gäller att leva i Jesus, ha Jesus på sig, hans vita kläder.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].


Ska vi ha vita kläder då ska vi leva i Jesus, det är i honom som det finns frälsning. Han är vårt offerlamm.

Han som frälser oss, kommer tillbaka och nu som Lejonet av Juda. Den som ska frälsa hela världen.

Det finns flera ord om hur Jesus ska komma och vi kan läsa de välkända orden i Apg 1

Apg 1:9. Och det här säger han, medan de ser på och sedan lyfter en sky [moln] upp honom och tar upp honom bort från deras ögon.
Apg 1:10. Och medan de tittade intensivt, for han till himlen, och se två män hade stått vid sidan av dem i vita [strålande] kläder.
Apg 1:11. Och dessa säger då: Män från Galileen, varför har ni tittat mot himlen, Jesus som har tagits upp [mottagits] från er till himlen, på det här sättet, han kommer att komma tillbaka [framträda åter igen] på liknande sätt som ni sett honom, när han reser till himlen.

Vi har också orden i 1 Tess 4 om uppryckandet.

1 Tess 4:14.  För om vi tror [har tillit till] att Jesus är den som var död [har dött], och att han är den som har uppstått [rest sig upp], är det också på detta sätt Gud skall föra fram [bära fram, leda] i Jesus tillsammans med honom själv, de som har dött [är insomnade].
1 Tess 4:15.  För därför säger vi till er med Jesu [Herrens, Jashves] ord, att de som lever, de som är kvar, vid Jesu [Herrens, Jashves] ankomst [närvaro], verkligen inte skall bli de som kommer före de som har dött [insomnat].
1 Tess 4:16.  För Jesus [Herrens, Jashves] skall komma från himlen [skyn] med en befallning [rop], ärkeängelns [den främste budbärarens] röst och Guds basun [shofar, trumpet], och de döda i Messias [Kristus, Den Smorde] kommer först att stå upp [bli uppresta].
1 Tess 4:17.  Därefter vi, som lever, som är kvar, samtidigt [tillsammans, också] med dem. Vi skall bli tagna med kraft [ryckta, gripna] till skyarna [molnigheten, diset], till mötet med Jesus [Herren, Jashve] i luften [bland andarna]. Och på det viset kommer vi alltid att vara tillsammans med Jesus [Herren, Jashve].
1 Tess 4:18.  Därför, uppmuntra [förmana, bjud in] varandra med dessa ord.

Man kan också fråga sig vad uppryckandet är, är det ett fysiskt uppryckande heller ett rent Andligt som vi sett nu 1906 med Pingstväckelsen och den totala Andliga utgjutandet som Gud gjorde över sin kyrka med början 1967.

Och vi har också Paulus ord i 1 Korinterbrevet 15 som ger mera ljus åt det här med förvandlingen.

1 Kor 15:51. Var medvetna om [uppfatta] en hemlighet som jag säger er: Vi skall sannerligen [verkligen] alla inte avlida [fås till att sova], men vi skall komma att förvandlas [bli annorlunda].
1 Kor 15:52. I ett nu [odelbar enhet], i ett ögonblick, i det basunen [trumpeten] skall ljuda, skall också de döda vakna upp [uppresas] odödliga, och vi skall förvandlas [göras annorlunda].
1 Kor 15:53. För det förgängliga [förfallna] måste ikläda sig oförgänglighet [oändlig existens] och det dödliga ikläda sig odödlighet.

Vi kan också läsa i Sak 14 där vi får en lite annorlunda bild och får se hur Jesus ska komma och rädda Judarna. Jesus, Lejonet av Juda ska vinna över alla hedningarna.

Sak 14:3.  Och Jesus [Jashve] går ut och han skall strida mot de rasande hedningarna, som dagen när han lät er segra, på kampens dag.
Sak 14:4.  Och han står med fötterna på Oljeberget [Olivberget], som är framför Jerusalem, från början [från tidiga delar, i öster, från forntiden], och Oljeberget [Olivberget] bryts rakt igenom [klyvs], från dess mitt, från öster och västerut, det blir en mycket stor dalgång, och halva berget drar sig tillbaka norrut och halva söderut
Sak 14:5.  Och ni kommer i säkerhet [ert tecken är, ert baner är, ni flyr] genom bergets dalgång, för bergets dalgång gäller [berör, når] de utvalda [Asel], och ni flyr som ni flydde bort från jordbävningen på Ussia Juda konungs dagar, och Jesus Guds son [Jashve Gud] kommer med [för in, bär fram] ditt folks alla heliga.
Sak 14:6.  Och då [på den dagen] finns det inget ljus, det blir sällsynt, det blir mörker.
Sak 14:7.  Och det blir en dag som Jesus [Jashve] känner, det blir inte dag och inte natt, men till kvällen blir aftonen ljus.

Mat 24 är också ett ord i det här sammanhanget, där Jesus själv berättar om vad som kommer att hända när han kommer.

Mat 24:26.  Om de alltså säger till er: Se han är i öknen, gå inte ut dit. Se han är i de inre rummen [de privata rummen], tro det inte.
Mat 24:27.  För precis som blixten utgår från öster och skiner ända till väster, så kommer det att också bli vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:28.  För det är istället så att där den livlösa kroppen [lik] är där samlas örnarna (jfr aetos=örn, aer =luft=> ande, andar).
Mat 24:29.  Och strax efter, den tidens [dagarnas] vedermöda [prövningen, nöden] kommer det här, solen mörknar [grumlas] och det sker att månen inte ger från sig sitt ljus och stjärnorna de kommer att falla från himlen [skyn] och himlens makter [krafter] kommer att skakas [bli upprörda, röras upp, rysta, bli störda].
Mat 24:30.  Och [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
Mat 24:31.  Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].

Här i vers 31 ser vi hur Jesus samlar Judarna från alla hörn. Och det är något som sker idag, så Jesus är alltså i någon mån redan igång, Det är intressant att se.

När man läser alla de här avsnitten så får man lite olika bilder. Men under alla omständigheter så vet Jesus vad som ska hända och han kommer att sköta det så att det går ihop.

Och när vi ser att det här alltså tas upp i samband med de 3 onda Andarnas tid, den vi har idag, så vet vi alltså att Jesu återkomst inte är långt borta.

Karl Håken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar