tisdag 5 november 2019


Sigillen 3,
De 4 Välsignelsefloderna



När vi nu läst om den första hästen och hur det var en segrande häst med Jesus själv som ryttare. Då är det intressant att också titta på den första floden som rann ut från Eden.

Det rann 4 välsignelsefloder och man kan knyta dem till de 4 hästarna och till de 4 väsendena. Och den första är alltså Jesu seger. Välsignelsen i Jesu Evangelium som flödar ut i vår värld.

1 mos 2:10 <Trad:> Och en flod strömmar ut från Eden för att bevattna trädgården, och från den platsen delar den sig och blir 4:a huvuddelar.
| <Alt:> Och en ström går ut från församlingen till glädje med sång och musik [för hägnet] och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.
| <Alt2:> Och en ström går ut från det eviga till glädje i sorgen och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.


Här ser vi just att floderna kommer från Eden, och att de delar sig i 4.

Och det är intressant att notera att det som normalt översätts med Eden kan också översättas med Församlingen. Och det är över huvud taget intressant att här studera de alternativa översättningar som ger ett helt annat och rikare innehåll åt Bibeltexten.

Det är alltså från Jesu församling som välsignelsen och Evangelisationen skall spridas i världen.

Karl Håken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar