onsdag 1 april 2020


De 2 Vilddjuren 38,
Det är Vilddjurets budskap som för till Tortyr och Död inte ett chip i handen


Men så lätt kommer vi inte undan de här vantolkningarna om Chip i handen utan de som lanserat det fortsätter med att läsa Upp 14:9 – 11.

Och även här läser man inte allt och sätter det inte i sitt sammanhang utan bryter ut det man är intresserad av och främst läser man orden Tortyr och eld och svavel, de är kraftfulla och går bra att skrämmas med.

Men låt oss bena ut det och se vad det är man talar om här. Det är inte chips i handen utan det är Ondskans förförelser och perversitet, det som vi ser runt omkring oss idag och möter i massmedia.

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.
Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].


Upp 14:9 – 11 handlar om ondskans TV satellitkanaler och ondskans hemsidor på internet.

Att det här är TV satelliterna och deras kanaler, de som vi har idag, det ser vi när vi läser versarna innan där det nämns om två andra slag av TV satelliter, i vers 6 och 7 nämns de Kristna kanalerna. Och i vers 8 Nämns de Gudsförnekande officiella kanalerna som vi har i dagens samhälle.

Och slutligen i vers 9 – 11 har vi alltså de TV kanaler som innehåller allt det förvrida och förföriska som Vilddjuret och djävulen vill att vi ska mata oss med. Och det är som vi vet ett stort utbud här. Och det finns inte bara på TV satelliter utan också på Nätet och www. Och det är just därför det här på nytt nämns märket, eller som man också kan skriva tecknet. Som alltså här står just för internet, och de koder som man måste ha för att komma in på vissa speciella och förvridna sidor.

Och som vanligt så läser de som misstolkar det här inte helheten. För av någon konstig anledning ser de inte Vilddjurets bild, alltså TV, som ju också nämns här i Upp 14:9 ”Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.”

Nej här står alltså om TV satelliternas kanaler som sänder det förföriska budskap som bryter ner människor och skapar detta kaos som vi ser i dagens samhälle.

Och så frågar många då om man inte kan titta på TV eller surfa på nätet alls. Men då ska man läsa Upp 14:12:

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Det är så här man ska tänka i alla sammanhang när man möter olika budskap i dagens samhälle. Man ska tänkt: ”Gagnar det här min förmåga att hälla Guds bud och stärker det men tro på Jesus”. Är det inte så då ska man inte titta, och speciellt på sådant som bryter ner Guds lagar och som drar tron på Jesus i smutsen.

Den här versen (Upp 14:12) är alltså oerhört viktig och man ska alltid ha den med sig när man möter det utbud som ständigt sköljer över oss i dagens massmediala värld.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar