söndag 20 september 2020

Den Andliga världen 0, Totalsummering, Den Andliga världen

 

Den Andliga världen 0,

Totalsummering,

Den Andliga världen


 

Den Andliga världen är ett antal avsnitt som tar upp Kyrkan genom tiderna. Vi kan se att Kyrkan är beroenden av världen, Vi kan likaså se att det är mer än Jesus som blandas in i Kyrkans historia.

Här i Upp 17 och 18 får vi se hur Kyrkan genom tiderna liksom har suttit Världen. De har stundom varit så förenade att man knappt har kunnat se vad som är vad. Och den Kyrka som dominerat här har varit den Katolska kyrkan, men också de Protestantiska kyrkorna har stundom haft den här svagheten.

Vi får också se att den värld det talas om är det Romerska riket. Och vi får se hur det kommer att fortsätta och bli 10 stater som har kvar det Romerska tänkandet.

Det här senare upplevde vi under första halvan av 1900 talet när vi hade c:a 10 kolonialstater som behärskade hela världen på den tiden. De låg i huvudsak inom det som en gång var Romarriket. Vi kan räkan upp dem och de var Italien, Spanien, Portugal, Frankrike, Belgien, Nederländerna, England, alla delar av det tidigare Romarriket och till detta kan man lägga Tyskland, Ryssland och USA och då får man 10.

När man fortsätter in i Upp 18 får man se hur hela detta system störtar samman. Och idag har vi en kultur i västvärlden som har vridit sig bort från den Kristna tron och som satt Socialismen och Globalismen i högsätet. Och det intressanta är att när vi läser de sista versarna i Upp 18 så känner vi igen oss  i det system som vi har idag.

Och det som är intressant är att när vi läser om det här det som vi ser idag så kommer det alltså att störta samman.

Och Jesus kommer att ta över styret av världen och vi får som Kristna jubla för nu kommer det som Gud alltid har lovat, Bröllopet, den stund när Israel tar emot Jesus och hela världen blir som en enda stor fest.

Det är det vi går och väntar på fast det som just nu ser ganska förtvivlat ut.

Och här i de olika avsnitten finns alltså det här beskrivet mera i detalj.


Den Andliga världen 56, Summering 1, Den stora Kyrkan, Skökan, Havsmonstret, och dess egenskaper 

När vi tittar på den Andliga världen genom tiderna så möts vi av en Stor Kyrka som har fallit, som har lämnat den rena tron som grund för sin existens.

En Kyrka som har blandat ihop Jesus med avgudar, som har satt makt som något viktigt och som tillsammans med världslig makt försöker att behärska sin omgivning.

Vi möter den här Kyrkan redan i 1 Mos 1:

1 Mos 1:20 Och Gud sade: Vattnet skall överflöda av levande varelser och fåglar skall flyga över marken uppburna av [på] himmelens himlavalvs yta.
1 Mos 1:21 Och Gud skapade deras stora havsmonster och alla varelser, de levande smådjuren, som överflödade vattnet efter deras art, och alla bevingade fåglar efter deras art och Gud såg att det var gott.
1 Mos 1:22 Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.

Här i vers 21 möter vi det stora havsmonstret som är just en Profetia på den här totala kyrkan som blev en sköka. Vattnet, Havet är ju som vi sagt en symbol på hedningarna. De här versarna är en profetia om när Livet, Evangelium, kom till Hedningarna och det stora havsmonstret blir då den stora Kyrka som har dominerat inom kristenheten alltså den Katolska Kyrkan.

Och här i Upp 17 möter vi alltså samma sak men med lite andra ord.

Upp 17:1 Och en av de 7 änglarna [budbärarna], de som har de 7 skålarna, kommer och talar till mig och säger åt mig: Kom hit jag skall visa dig den stora skökans straffdom, hon som sitter över de många vattnen.
Upp 17:2 Med henne horar [dyrkar avgudar] konungarna [de styrande] på jorden, och de som bor på jorden är druckna av hennes otukts [avgudadyrkans] vin.
Upp 17:3 Och han för mig i [med] ande till en öken, och jag ser en kvinna, som sitter över ett scharlakansrött vilddjur, som fyller sig med namn [benämningar] på smädelser [förtal] och som har 7 huvuden och 10 horn.

Här ser vi också begreppet vatten men nu i plural för att visa att den här Kyrkan ska styra över flera länder och folk.

Vi får också se att kyrkan är en sköka därför att hon har tagit in andra gudar än Jesus i sin verksamhet och det hon behärska är alltså ett system som är världsvitt. Alla ska inordnas i det. I begreppet Vilddjur ligger just att det är ett system som försöker att omfatta hela världen och totalt dominera den.

Vi kan idag se hur en här stora kyrkan genom sin dyrkan av avgudar och sitt maktbegär har blivit ett tillhåll för onda Andar och hur den försett sig med rikedomar genom tiderna.

Men ur den här kyrkan har också andra kyrkor kommit och också de har med tiden lagt sig till med maktbegär och också samlat rikedomar och också i dessa kyrkor kan man se hur Onda Andar i många stycken tagit över.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-56-summering-1-den.html

 

Den Andliga världen 57, Summering 2, Andra förslag på Skökan

 

Man kan fundera på om den stora skökan verkligen även i vår tid är den Katolska Kyrkan eller om det här bibelstället också har en profetisk betydelse i vår tid vad gäller andra av de företeelser som vi har idag.

T ex

Islam
Socialismen
Demokratin i våra dagar
Eller är det trots allt bara den Katolska Kyrkan

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-57-summering-2.html

Den Andliga världen 58, Summering 3, Vilddjuret och den Katolska Kyrkan 

Läser man vidare i texten så finner man flera belägg för att den stora skökan är just den Katolska Kyrkan. Ja enligt Bibeln är den Katolska kyrkan inget annat än en fortsättning på Romarriket.

Och vi möter det också i form av 10 stater, alltså i stället för att vara ett rike består det av 10, och de 10 staterna ligger i huvudsak där Romarriket låg och det har tagit över mycket av det tänkande som var i Romarriket.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-58-summering-3.html

 

Den Andliga världen 59, Summering 4, Avslutningen av Kyrkans tid 

Här i Upp 17 möter vi saker som har mera med våra dagar att göra, Vi möter t ex ett 8:e Vilddjur som försvinner som skräp

Likaså får vi läsa om det 10 hornade vilddjuret som påminner oss om första halvan av 1900 talet och kolonialstaterna, som till antalet var c:a 10, och som till den dominerande delen var gamla Romerska provinser.

Vidare ser vi att den Falska kyrkan ska krossas, och i vår tid kan vi se hur de traditionella Kyrkorna har tappat sin makt. Och vi kan idag se att det här var något som inleddes under första halvan av 1900-talet och sedan fullföljdes under 2:a halvan av 1900 talet.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-59-summering-4.html

 

Den Andliga världen 60, Summering 5, Det stora Babylon faller 

Här kommer vi nu in i det 18 kapitlet i Uppenbarelseboken. Och här är på något sätt en gräns mellan det 17 och 18 kapitlet, men ände hänger de likafullt ihop.

Här i Upp 18 möter vi Det stora Babylons fall. Alltså denna falska kyrka faller och här får vi läsa hur och varför. Och här känner vi i många stycken igen oss idag.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-60-summering-5-det.html

 

Den Andliga världen 61, Summering 6, Dagens situation och profetian 

Här i den 6:e summeringen kommer vi att titta på hur Babylons fall påminner mycket om det vi har idag, och hur det vi ser idag alltså ska ta slut.

Här kommer vi åter att titta på om det vi läser kan handla om Socialismen, eller kanske Globalismen eller om det trotts allt bara är den Katolska Kyrkan.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-61-summering-6.html

 

Den Andliga världen 62, Summering 7, Dagens världsordning faller ihop 

Guds dom som visar sig vara de heligas dom, drabbar till sist det Stora Babylon, Den Falska kyrkan, och här känner vi igen mycket av det vi har i dagens samhälle.

Vi ser idag ett samhälle där den sanna glädjen är borta och har ersatts med flams och tomhet.

Vi ser idag hur hederligt Arbete försvinner och fler och fler blir Arbetslösa.
Man inför Censur för att styra folk så de blir som man vill ha dem.
Vi ser hur folk mer och mer har slutat Gifta sig.
Förgiftade tankar har satt sig i samhället och de styrande klarar inte av att stoppa dem.
Slutligen kan vi se hur De Kristna förföljs något som mer och mer breder ut sig i dagens samhälle.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-62-summering-7.html

 

Den Andliga världen 63, Summering 8, Jesu seger och Bröllopet 

Här när vi kommer till Upp 19 får vi läsa om hur det Stora Babylon är borta, Vilddjuren är borta, Dessa riken som förslavade människorna. Ondskan har besegrats.

Och nu jublar Guds sanna folk. För nu är det tid för Bröllopet, Israel tar nu emot Jesus, ja hela jorden uppfylls av Jesus och här förverkligas bibelordet att alla knän ska böja sig för Jesus.

Det är en fantastisk tid och äntligen har människorna kommit dit där Jesus alltid velat ha dem. Och Frälsningen är genomförd över hela jorden.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-63-summering-8-jesu.html

 

Karl Håkan

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar