onsdag 23 september 2020

Jesu seger 3, Jesus är trovärdig sann och rättfärdig

 

Jesu seger 3,

Jesus är trovärdig sann och rättfärdig

 


Jesus är sann och trovärdig, det kan alla intyga som tagit emot honom i sitt liv och upplevt hur han förändrat allt. Ja det finns åtskilliga som har provat Jesus och hans frälsning och som kan säga. ”Det fungerar”.

Och läser vi i Bibeln så finner vi att den är full av ord om Jesus som sanningen.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Jesus är sannerligen full av sanning och rättfärdighet och vi ska läsa här en del Bibelord både ur Profetiorna och från Evangelierna som bekräftar det.

Ps 117:1. Prisa Jesus [Jashve] alla hedningar [folk], hylla honom alla tjänarinnorna [profeterna].
Ps 117:2. För väldig är han nåd [godhet] över oss och Jesu [Jashves] sanning [trofasthet] är evig, Halleluja [prisa Jesus [Jashve].

Jes 11:3. Och han låter dem njuta av Jesu [Jashves] uppenbarelse och inte dömer han efter det hans ögon ser och inte dömer han efter det hans öron hör.
Jes 11:4. Och han dömer de svaga [fattiga] i rättfärdighet, och han låter döma de ödmjuka på jorden [i landet] i sanning [rättrådighet] och han slår jorden [landet] med sin muns stav och han dödar ondskan med sina domars [påbuds] ande.
Jes 11:5. Och han har rättfärdighetens bälte om sin midja och sanningens bälte om sin rygg.
Jes 11:6. Vargar vistas med fårhjordar, och leoparder ligger med flockar av killingar, och kalvar och lejon och boskap är tillsammans, och en liten pojke vallar [leder] dem.
Jes 11:7. Och ko och björn betar tillsammans och deras ungar ligger ner och lejon äter halm som kor.
Jes 11:8. Ett spädbarn leker vid huggormens håla och en mogen person [barn] räcker ut sin hand mot kobrorna [åsynen av kobrorna].
Jes 11:9. De gör inte någon ondska och inte fördärvar de på mitt heliga berg, för kunskap om Jesus [Jashve] uppfyller landet [jorden], som vatten täcker havet.asthet] är evig, Halleluja [prisa Jesus [Jashve]].

Joh 1:9. Han, som var det sanna ljuset som lyser för alla människor, kommer till värden.

Joh 1:14. Och ordet blev en kropp [kött] och levde [vistades, bodde] bland oss, och vi såg hans härlighet [ära], en härlighet [ära] som den ende sonen har hos sin far, full av nåd och sanning.

Jesus är verkligen sann och står för rättfärdighet och det är därför han också kan döma och hans dom blir rätt och sann.

I Bibeln möter vi också ofta Jesus som Solen som med sitt starka ljus avslöjar allt, sprider en total upplysning och sanning.

 

 Karl Håkan

 


 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar