söndag 27 september 2020

Jesu seger 7, Jesu den ende som kan frälsa

 

Jesu seger 7,

Jesus är den ende som kan frälsa

 


Det är bara Jesus som kam ge oss frälsningen. Namn står i Bibeln för det en person gjort, och här syftar det på frälsningen, den Jesus gav oss och som ingen annan klarade av. Det var ingen annan som förstod och klarade av att göra det.

Det är därför som det står:  Ett namn som ingen förstår utom han själv. Jesus är den ende som kan ge oss frälsning.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Jesus frälsning är inte bara för individer utan det är också för hela mänskligheten. Vi har tittat på det förut och vi har det i Joh 3:16-17

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

I Upp 5 fick vi läsa hur himlen ser på Jesu frälsningsverk. Hur han var den ende som klarade av det.

Upp 5:2. Och jag ser en mäktig [stark] ängel [sändebud] som ropar ut med väldig röst: Vem motsvarar kraven för [är värdig, håller måttet för] att öppna boken och bryta [lösa] dess sigill.
Upp 5:3. Och ingen, i himlen, inte heller på jorden, eller under jorden, kunde öppna boken, eller förstå [se] den.
Upp 5:4. Och jag gråter väldigt, eftersom det inte finns någon, som klarar av att öppna och läsa boken och förstå [se] den.
Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.
Upp 5:7. Och han kom och mottog boken från höger hand, hans som sitter på tronen.
Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.

Jesus är Lejonet av Juda och samtidigt det Slaktade Lammet och han öppnar boken och gör Evangeliet, Frälsningen, tillgängligt för oss. Det ingen annan klarade av det gjorde Jesus.

 

Karl Håkan

 


 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar