lördag 19 september 2020

Den Andliga världen 63, Summering 8, Jesu seger och Bröllopet

 

Den Andliga världen 63,

Summering 8,

Jesu seger och Bröllopet


 

Här när vi kommer till Upp 19 får vi läsa om hur det Stora Babylon är borta, Vilddjuren är borta, Dessa riken som förslavade människorna. Ondskan har besegrats.

Och nu jublar Guds sanna folk. För nu är det tid för Bröllopet, Israel tar nu emot Jesus, ja hela jorden uppfylls av Jesus och här förverkligas bibelordet att alla knän ska böja sig för Jesus.

Det är en fantastisk tid och äntligen har människorna kommit dit där Jesus alltid velat ha dem. Och Frälsningen är genomförd över hela jorden.


Den Andliga världen 49, Jubel för Jesu domar 

Här i Upp 19:1 är jublet när det stora Babel faller, När skökan får sin dom. Och det intressanta är att det är för att Skökan får sin dom som man jublar. Jesus har frälst världen, det som vi kan läsa om i Joh 3:17.

Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.
Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-49-jubel-for-jesu.html

 

Den Andliga världen 50, Minnet av den stora Skökan ska aldrig upphöra 

Den dom som faller över det här systemet som försöker spela Gud, Som försöker sälja helighet, som förför Jorden med sitt gift, etc. den ska aldrig upphöra. Man ska alltid minnas hur hemskt det var, för att det inte ska upprepa sig.

Upp 19:3. Och åter sade de: Halleluja. Och hennes rök stiger upp i evigheters evigheter.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-50-minnet-av-den.html

 

Den Andliga världen 51, Prisa Jesus han är vår frälsare

 

Ett väldigt jubel bryter nu ut i Himlen för Jesus har frälst världen. Det som skulle göras är nu färdigt, Jesus står fram som den segrare han är och segern på Golgata har fullbordats i en segar över hela världen.

Och alla vi som tror på Jesus får också jubla och prisa Jesus för den seger som han har gjort. Nu när vi kommit hit i Bibeltexten, då är världen frälsad, och segern är vunnen. Och alla får prisa honom.

Upp 19:4. Och de 24 äldste och de 4 väsendena faller ner och tillber [böjer sig inför, älskar] Gud, som sitter på tronen och säger Amen [det är sant] Halleluja [Prisad vare Jesus [Herren]].
Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som ivrar för [fruktar] honom, de små och de stora.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-51-prisa-jesus-han.html

 

Den Andliga världen 52, Hela Jorden blir frälst 

Här möter vi läget när Jesus har segrat. Vatten brukar i Bibeln stå för hedningarna, för folkskaror och oftast icke Judiska, och vi minns från 1 Mos 1 att allt började med vatten. Och här kommer alltså ljudet som lovprisar Jesus från vattnet. Det betyder att det är från de vanliga människorna, och alltså är alla människor nu är med i lovprisningen, de är frälsta.

Vi hör också hur Åskan också är med och Åskan är församlingen som spridit Guds budskap över världen. Den är nu också ren, Skökan är borta, den Falska kyrkan finns inte mer. Nu här i Upp 19:6 är allt som Jesus vill ha det.

Det är nu Jesus regerar. Vi är framme.

Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-52-hela-jorden-blir.html

 

Den Andliga världen 53, Israel blir frälst 

Bröllopet, som vi läser om i Upp 19:7, är när Jesus upprättar Israel. Alla Judar och Israeler är välkomna hem och Jesus tar hand om dem. Jesus är deras man och Israel får vara bruden.

Och alla vi andra får vara med som gäster på denna fantastiska bröllopsmåltid som kommer.’

Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.
Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne,
rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-53-israel-blir.html

 

Den Andliga världen 54, Bröllopsmåltiden hålls och Festen firas 

Nu, här i Upp 19:9, är det dags för Bröllopet och Bröllopsfesten. Nu är allt som Gud vill ha det. Vi kommer att ha en fantastisk värld när vi kommer hit. När allt är klart och segern är vunnen.

Det här är när Israel har fått hela sitt land som Gud har lovat. När de lever där i fred som Gud har lovat. När Alla Hedningar har tagit emot Jesus och Jesus regerar. Då kommer allt att vara fantastiskt. Då kommer vi att ha fest och Bröllopsmåltiden firas.

Upp 19:9. Och han säger till mig: Skriv, välsignade är de som är kallade till lammets bröllops middag. Och han säger till mig: Dessa ord är Guds sanna ord.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-54-brollopsmaltiden.html

 

Den Andliga världen 55, Guds profetia är tillförlitlig 

Guds ord är tillförlitligt, Profetian stämmer. Det som står där slår in. Vi har sett det gång på gång, bland annat här i den här bloggen, när vi har tittat på vad som står och vad som hänt.

Bibeln är en helt unik bok för det finns ingen annan bok som på det här sättet förutsäger framtiden och det som sägs slår in.

Upp 19:9. Och han säger till mig: Skriv, välsignade är de som är kallade till lammets bröllops middag. Och han säger till mig: Dessa ord är Guds sanna ord.

https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-55-guds-profetia-ar.html


Karl Håkan

 


 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar