måndag 7 september 2020

 

Den Andliga världen 51,

Prisa Jesus han är vår frälsare


 

Ett väldigt jubel bryter nu ut i Himlen för Jesus har frälst världen. Det som skulle göras är nu färdigt, Jesus står fram som den segrare han är och segern på Golgata har fullbordats i en segar över hela världen.

Och alla vi som tror på Jesus får också jubla och prisa Jesus för den seger som han har gjort. Nu när vi kommit hit i Bibeltexten, då är världen frälsad, och segern är vunnen. Och alla får prisa honom.

Upp 19:4. Och de 24 äldste och de 4 väsendena faller ner och tillber [böjer sig inför, älskar] Gud, som sitter på tronen och säger Amen [det är sant] Halleluja [Prisad vare Jesus [Herren]].
Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som ivrar för [fruktar] honom, de små och de stora.
Upp 19:10. Och jag faller ner vid hans fötter för att tillbe honom och han säger till mig: Inte det, förstå att jag är din med tjänare och dina bröders, dessas som har [håller] Jesu vittnesbörd. Tillbe Gud. För andens ingivelser står i överensstämmelse med Jesu ord [profetians ande är från Jesu vittnesbörd].

Och i Upp 5:1 kan vi läsa om hur Jesus är den ende som kan frälsa världen. Det är hans offer, som det felfria lammet som offras som är världens enda hopp. Och vi får alla jubla för Jesus har gått vägen.

Upp 5:1. Och jag ser i höger hand på honom som sitter på tronen, en bok [bokrulle] som skrivits invändigt och bak [på baksidan], som förseglats med 7 sigill.
Upp 5:2. Och jag ser en mäktig [stark] ängel [sändebud] som ropar ut med väldig röst: Vem motsvarar kraven för [är värdig, håller måttet för] att öppna boken och bryta [lösa] dess sigill.
Upp 5:3. Och ingen, i himlen, inte heller på jorden, eller under jorden, kunde öppna boken, eller förstå [se] den.
Upp 5:4. Och jag gråter väldigt, eftersom det inte finns någon, som klarar av att öppna och läsa boken och förstå [se] den.
Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.
Upp 5:7. Och han kom och mottog boken från höger hand, hans som sitter på tronen.
Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.
Upp 5:11. Och jag ser och hör många änglars [sändebuds] röst runt tronen och väsendena och de äldste och deras antal är 10 000 gånger 10 000 och 1000 gånger 1000.
Upp 5:12. Det är en väldig röst [ljud] som säger: Det slaktade Lammet har rätt [är värdig], att mota kraft och rikedom och visdom och makt och ära och strålglans och välsignelse.
Upp 5:13. Och hela skapelsen, med himlen och jorden och det som är under jorden och på havet, och alla i dem, hör jag, vilka säger: Välsignelsen och lovprisningen och äran [härligheten] och makten, tillhör han som sitter på tronen och lammet, i evigheternas evigheter.
Upp 5:14. Och de 4 väsendena säger Amen, och de 24 äldste faller ner och tillber [dyrkar, älskar] han som lever i evigheternas evigheter.

Här i Upp 5 kan vi läsa hela avsnittet om Jesus och hans seger, Det är bara Jesus som klarar av att frälsa världen, ingen annan. Vi ser det idag i Sverige där man uteslutit Jesus och hela landet håller på att gå under. Det Sverige som en gång var till för Svenskar, det har nu totalt bytt skepnad. Och vi Svenskar har snart inget land kvar längre.

Så att försöka upprätta, eller vidmakthålla, ett rike utan Jesus det går inte det faller ihop, det försvinner. Det är i Jesus vi har seger. Endast i Jesus.

Och här på slutet, när den stora Skökan har fallit, När det Stora Babylon inte finns mera. Då har Jesu fulla frälsning kommit. Och snart är vi där.

Karl Håkan

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar