onsdag 30 september 2020

Jesu seger 10, Vi är alla frälsta genom Jesu offer

 
Jesu seger 10,
Vi är alla frälsta genom Jesu offer


 
De som går med Jesus får del av hans frälsning, hans renhet. Vi ser här hur hären i himmelen är klädda i vitt linne, vitt och rent. Och det är så vi har det som frälsta. Vi får del av Jesu renhet.
 
Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.
 
Det här påminner oss om hur vi läste om Bruden som gjorde sig i ordning till Bröllopet. Hon fick klä sig i fina rena kläder och det är de frikännande domarna för de heliga.
 
Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.
Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.
 
Jesu offer var till för oss, För att vi skulle få frälsning. Och det är när vi är tillsammans med Jesus som vi får frälsning. Det är när vi går med honom som vi har de vita kläderna.
 
Och den fråga vi alltså dagligen ska ställa oss är: Går vi med Jesus. Är vi med i hans skara, de som sprider hans budskap för hans seger. För det är dom som har de vita kläderna, de som går med Jesus.
 
 
Karl Håkan
 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar