onsdag 2 september 2020

 

Den Andliga världen 46,

Folk slutar gifta sig


 

Det är något vi också ser i dagens samhälle. Folk slutar Gifta sig. De bara flyttar ihop. Och när de inte trivs med varandra längre flyttar de isär igen.

Ja t o m de som gifter sig skiljer sig i mer än hälften av fallen.

Det här är något helt nytt. För ett antal år sedan var det som vi har idag helt otänkbart.

Upp 18:23 Och en lampas ljus skiner aldrig mer i dig, och en brudgums och en bruds röst hörs aldrig mer i dig, för dina handelsmän är jordens stormän, för med ditt gift lurar de alla folken.

Förr var det naturligt att folk växte upp, skaffade arbete, gifte sig och skaffade barn, tog han om dem och levde i livslånga äktenskap. Samhället fungerade och en ny generation kom fram.

Idag verkar många aldrig bli vuxna. De lever ungdomsliv hela livet, och provar den ena partner efter den andra och blir aldrig nöjda, Och till sist när de försöker stadga sig så är de för gamla för att få barn. Livet har runnit ifrån dem.

Likaså har sex idag enbart blivit en njutning. Förr var sex en naturlig del av äktenskapet för att skaffa barn. Men idag har det blivit ett självändamål och kön och könsroller håller på att lösas upp. Det har blivit ett totalt Kaos.

Det är synd om människorna idag i detta Vilddjurets samhälle där det naturliga har lösts upp och det som finns är något som inte fungerar.

Karl Håkan

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar