söndag 13 september 2020

Den Andliga världen 57, Summering 2, Andra förslag på Skökan

 

Den Andliga världen 57,

Summering 2,

Andra förslag på Skökan


 

Man kan fundera på om den stora skökan verkligen även i vår tid är den Katolska Kyrkan eller om det här bibelstället också har en profetisk betydelse i vår tid vad gäller andra av de företeelser som vi har idag.

T ex
Islam
Socialismen
Demokratin i våra dagar

Eller är det trots allt bara den Katolska Kyrka

Den Andliga världen 11, Kan den Stora Skökan vara Islam 

En fråga som man ställer sig är naturligtvis om den stora skökan bara kan vara Den Katolska Kyrkan eller om det också kan vara andra företeelser. Vi har t ex

Islam

Socialismen

Demokratin i våra dagar

Flera av dessa, i olika tider

Låt oss börja med att titta på om det kan vara Islam.

Den stora skökan sitter ju på Vilddjuret. Gör Islam det. Ja som vi sa tidigare så var det Vilddjur som beskrivs här de Romerska Riket och dess efterföljd. Och ser vi på Islam så erövrade den visserligen flera stater som ingått i det Romerska riket, men den blev aldrig herre i Rom.

Upp 17:3 Och han för mig i [med] ande till en öken, och jag ser en kvinna, som sitter över ett scharlakansrött vilddjur, som fyller sig med namn [benämningar] på smädelser [förtal] och som har 7 huvuden och 10 horn.

https://minjesus.blogspot.com/2020/07/denandliga-varlden-11-kan-den-stora.html

Den Andliga världen 12, Kan den Stora skökan vara Socialismen 

Det andra förslaget som vi tog upp i förra artikeln på vad som kan vara den stora Skökan, det var Socialismen.

Socialismen har blivit vår tids religion, Det är en religion som har tagit efter det Jesus lärde man påstår sig göra de ännu bättre. Och per definition blir man ju då Antikrist, en som säger sig vara bättre än Jesus och ska ersätta honom.

Men vi kan samtidigt se att överallt där Socialismen förverkligats t ex, Sovjetunionen och Maos Kina, så får vi förtryck och fattigdom.

https://minjesus.blogspot.com/2020/07/denandliga-varlden-12-kan-den-stora.html

Den Andliga världen 13, Kan den Stora Skökan vara Demokratin 

Det tredje förslaget som vi räknade upp som alternativ till Den Katolska kyrkan var Demokratin. Idag har vi något som man kan kalla för Demokratirörelsen. Vi säger att om det bara är Demokratiskt är allt OK.

Men Jesus säger själv att han ska spy ut Demokratin ur sin mun, alltså den Demokrati som inte har honom med och då kan man fråga om det är det här som Jesus pratar om i Upp 17 och 18. Alltså den Demokratirörelse som man har idag och som säger att bara men har fria val och majoriteten bestämmer så är allt OK.

Men är då Jesus emot Demokrati. Nej men den ska vara ren och öppen och sann.

https://minjesus.blogspot.com/2020/07/denandliga-varlden-13-kan-den-stora.html

Den Andliga världen 14, Upp 17:16 tyder på att den Stora Skökan är just den urspårade Kyrkan 

Kött är på hebreiska ordet BSR och det är samma bokstäver som Evangelium. Och om vi tänker in det här så ger det en klar indikation att det man är ute efter det är just Evangelium, Jesus och hans ord. Det är det Vilddjuret vill ta bort, äta upp, konsumera.

Och det vi har sett är ju hur man under det 10 hornade Vilddjurets tid, alltså Kolonialtiden, påbörjade just den avkristning som vi ser idag.

Upp 17:16 Och de 10 hornen som du ser på vilddjuret, de skall hata skökan och de skall göra henne ödelagd [till skräp] och naken och hennes kött [mänskliga natur, världslighet] skall de konsumera [äta] och de skall bränna upp henne i eld.

https://minjesus.blogspot.com/2020/08/denandliga-varlden-14-upp-1716-tyder-pa.html

Karl Håkan

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar