onsdag 16 september 2020

Den Andliga världen 60, Summering 5, Det stora Babylon faller

 

Den Andliga världen 60,

Summering 5,

Det stora Babylon faller


 

Här kommer vi nu in i det 18 kapitlet i UppenbarelsebokenOch här är på något sätt en gräns mellan det 17 och 18 kapitlet, men ände hänger de likafullt ihop.

Här i Upp 18 möter vi Det stora Babylons fall. Alltså denna falska kyrka faller och här får vi läsa hur och varför. Och här känner vi i många stycken igen oss idag.

Den Andliga världen 24, Den Falska Kyrkans karaktär 

Vi har nu kommit till Upp 18 och där beskriver Gud den Falska Kyrkan för oss så att vi kan se vad den är. Och det första som möter oss är att den faller, alltså en fallen Kyrka, Den blir mer och mer som världen.

Upp 18:1 Och sedan ser jag en ängel [budbärare, sändebud] som kommer från himmelen, som har väldig makt, och som lyser upp jorden med sin härlighet [majestät].
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.

https://minjesus.blogspot.com/2020/08/den-andliga-varlden-24-den-falska.html


Den Andliga världen 25, Den Fallna Kyrkan är full av Avgudadyrkan 

Det finns annat än Jesus som är viktigare i dagens Kyrkor. Därför blir det ingen väckelse. Att i Kyrkan kämpa för annat än Jesus det är Avgudadyrkan.

Och vi ser att i många Kyrkor är det pengarna som har tagit över. I andra är det makt. Återigen är det kanske gemenskap etc.

Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].

https://minjesus.blogspot.com/2020/08/den-andliga-varlden-25-den-fallna.html


Den Andliga världen 26, Tron på Jesus leder till välstånd 

Jo så är det, tron på Jesus leder till välstånd. Vi kan läsa ”handelsmännen på jorden blir rika av kraften av hennes vällevnad.” Det är så det är. Tron på Jesus leder till välstånd och rikedom. Men det blir en fälla som kan leda snett. Rikedomen kan bli som vi skrev i förra avsnittet, en avgud som fördärvar tron och äter upp den inifrån.

Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].

https://minjesus.blogspot.com/2020/08/den-andliga-varlden-26-tron-pa-jesus.html


Den Andliga världen 27, Lämna den Fallna Kyrkan

Det är viktigt att vi inte blandar oss med det som är fel. Att vi inte blandar in oss i en Kyrka som bedriver avgudadyrkan. Som har andra Gudar tillsammans med Jesus. En sådan kyrka ska vi lämna.

Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].

https://minjesus.blogspot.com/2020/08/den-andliga-varlden-27-lamna-den-fallna.html


Den Andliga världen 28, Gud minns all ondska i Kyrkan och straffar den 

All den Ondska som gjorts i den katolska Kyrkans namn ska straffas. Vi har kommit till den punkt när det är slut med Privilegierna, när rannsakans tid är. Och vi ser idag hur Den Katolska kyrkan och också alla andra Kyrkor döms i våra massmedia. Och världens dom är inte nådig.

Upp 18:5 För hennes synder når upp till himmelen och Gud minns hennes onda handlingar.
Upp 18:6 Besvara henne lika och gengälda henne dubbelt, till er del, efter hennes gärningar. Häll i dubbelt åt henne i den bägare i vilken man fyller.
Upp 18:7 Så mycket som hon förhärligar sig och lever i överflöd, så mycket skall ni gengälda henne med plåga och sorg, för i sitt hjärta säger hon, jag sitter som en drottning och jag är inte änka och jag skall absolut inte känna någon sorg.

https://minjesus.blogspot.com/2020/08/den-andliga-varlden-28-gud-minns-alla.html


Den Andliga världen 29, Straffet kommer plötsligt 

Straffet kommer plötsligt och helt oväntat. Det som var så fantastiskt blir plötsligt fel. Kyrkan står inte längre för liv och frid utan för död och sorg.

Och så upplever många kyrkan idag. Det är när de har sorg, när någon har dött som de går till kyrkan.

Och vi kan se i vårt land hur hela Kyrkan idag håller på att dö. Folk lämnar den. I 1000 år har kyrkan härskat i vårt land och varit rättesnöret. Men idag har den fallit. Den har marginaliserats och försvinner mer och mer.

Upp 18:8 Därför på en dag skall plågan komma, död och sorg och hungersnöd och i eld skall hon brännas upp, för mäktig är Jesus [Herren], den Gud som dömer henne.

https://minjesus.blogspot.com/2020/08/den-andliga-varlden-29-straffet-kommer.html

 

Karl Håkan

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar