lördag 5 september 2020

 

Den Andliga världen 49,

Jubel för Jesu domar


 

Här i Upp 19:1 är jublet när det stora Babel faller, När skökan får sin dom. Och det intressanta är att det är för att Skökan får sin dom som man jublar. Jesus har frälst världen, det som vi kan läsa om i Joh 3:17.

Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.
Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.

Här uppfyller Gud det löfte som han gav i det 5:e sigillet:

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.

Här kan vi läsa om att genom alla tider har de kristna fått lida men här i Upp 19:1 - 2 kan vi läsa om att den slutliga domen har varit. Jesus har gett igen för allt lidande som de kristna fått utstå. Här är alltså skaran frän Upp 6:9 fulltalig. Jesus har segrat och djävulen är fängslad (Upp 20:1 – 3).

Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.

Och vi kan också läsa Joh 3:16 – 17:

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det var för att frälsa hela världen som Jesus kom. Och här i Upp 19 har han alltså fullföljt det.

Karl Håkan

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar