fredag 25 december 2020

2020 12 25 Juldagen och Jesus blir välsignad av Simon

 

2020 12 25
Juldagen
och Jesus blir välsignad av Simon


Som läsning idag på Juldagen väljer vi fortsättningen från i går där det nu handlar om Simon som i Templet välsignar Jesus och profeterar över honom.
 
Luk 2:21 Och när de 8 dagarna är färdiga för att omskära de nyfödda blir han kallad sitt namn Jesus, det ängeln sagt innan han var i magen.
Luk 2:22 Och när dagarna för reningen enligt Mose lag var färdiga, för de honom till Jerusalem för att komma till Jesus [Herren, Jashve].
Luk 2:23 Därför att varje hankön som öppnar livmodern skall bli erbjuden som helig till Jesus [Herren, Jashve].
Luk 2:24 Och för att offra enlig det som sägs i Jesu [Herrens, Jashves] lag, ett par turturduvor eller två duvkycklingar [ungduvor].
Luk 2:25 Och se en man vid namn Simon [höra, tala, förklara, proklamera] var i Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] och det var en rättfärdig och from människa som väntade på Israels [Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud] tröst och helig ande var i honom.
Luk 2:26 Och han hade fått ord från Gud under den helige ande, att han inte skulle se döden förrän han sett Jesus [Herrens, Jashves], Den Smorde [Messias].
Luk 2:27 Och han kommer i anden till templet och när föräldrarna skall föra fram det lilla barnet Jesus, enligt lagens sed angående honom.
Luk 2:28 Och han tar emot honom i sina armar och prisar [välsignar] Gud och säger:
Luk 2:29 Nu förlåter [befriar, låter gå] du din tjänare i [genom] frid [fred] enligt ditt ord.
Luk 2:30 För nu är jag den som sett din frälsning, med mina ögon.
Luk 2:31 Du är den som gjort det så att det skall upplevas [komma inför] av alla människor.
Luk 2:32 Ett ljus till upplysning [uppenbarelse] för folken [hednafolken] och ära [härlighet, pris] för ditt folk [människa] Israel [Guds rätte, Guds rättfärdige, Guds upprättade, regerar som Gud].
Luk 2:33 Och Josef [ökande, fortsättande] och hans mor var förundrade över det som sades om honom.
Luk 2:34 Och Simon [höra, tala, förklara, proklamera] tar tillfället i akt att välsigna dem och säger till Maria [upprorisk, rebell, boskapssköterska], hans mor: Du må se detta, han blir gjord till sammanbrott [krasch, fall] och återuppståndelse [återupprättande] för de många i Israel och till ett mirakel som blir motsagt [förnekat, något man bestrider].
Luk 2:35 Och ett svärd kommer att gå genom din själ eftersom det är så att de uppenbaras, tankarna från de mångas hjärtan.
 
I översättning av
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar