måndag 7 december 2020

Frälsningen 32, Nu är bara livets träd i mitten

 

Frälsningen 32,
Nu är bara livets träd i mitten
 

Det är intressant att läsa om träden här i Upp 22 för
här finns bara livets träd. Vi minns från berättelsen om Paradiset att där fanns två träd i mitten Livets träd och Kunskapens träd på gått och ont.
 
Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].
 
I 1 Mos 2 har vi berättelsen Paradiset där kunskapens träd på gått och ont fanns, det träd som man inte skulle äta av. Och Nu är det alltså borta. I mitten finns bara livets träd, ja kunskapens träd på gott och ont nämns inte ens, det verkar helt borta
 
1 mos 2:8 Och Guds Jashve planterade en trädgård österut i Eden, och han satte dit människan [Adam] som han format.
1 mos 2:9 Och Guds Jashve lät det växa upp från marken, alla önskvärda träd och mitt i trädgården livets träd, och kunskapens träd på gott och ont.
1 mos 2:16 Och Guds Jashve befallde människan [Adam], han sade till honom: Från födan på alla träd i trädgården skall du äta.
1 mos 2:17 Men av kunskapens träd på gott och ont skall du inte äta, för när du äter av det skall du döden dö.
 
Det innebär att nu finns bara livets träd kvar. När man äter av det lever man i Jesus och har hans fulla skydd man står skriven i livets bok. Det är det som gäller när vi står inför Guds domstol:
 
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.
 
Livet i Jesus är det som gäller i Guds stad.
 
Karl Håkan


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar